Search

Top 14 receptov z bravčového mäsa: Od panenky po karé – všetko hotové do 45 minút

rýchle recepty z bravčového mäsa
rýchle recepty z bravčového mäsa

Obsah receptu

Publikované: 8. októbra 2025, 19:38
Rýchle bravčové – 14 receptov s priamymi odkazmi na Varíme s Láskou

Rýchle bravčové – 14 receptov s priamymi odkazmi na Varíme s Láskou

Výber rýchlych jedál z bravčového mäsa. Čas prípravy v rozmedzí približne 20–45 minút. Panvica, wok alebo krátke zapekanie. Každá položka obsahuje ilustračnú fotografiu, stručný technický popis a odkaz na postup.

1. Bravčová panenka na prírodno so syrovou omáčkou

Bravčová panenka na prírodno so syrovou omáčkou
Medailónky, krátke opekanie, omáčka zo smotany a syra

• panvica • panenka, cibuľa, smotana, syr

Postup: medailónky rýchlo zatiahnuť na vysokej teplote, odložiť. Na výpeku cibuľový základ, zaliať vývarom a smotanou, rozpustiť syr. Mäso vrátiť do omáčky na krátke dôjdenie. Vhodná príloha: ryža, kaša, krátke cestoviny.

Celý recept

2. Rýchle bravčové rezančeky na šampiňónoch

Bravčové rezance na šampiňónoch
Rezance z karé, šampiňóny, cibuľa, horčica

• panvica • karé/stehno, šampiňóny, horčica

Postup: mäso nakrájať na tenké rezance, prudko opiecť. Pridať šampiňóny opekané dohneda, cibuľu, dochutiť horčicou a vývarom. Krátke podusenie do mäkka. Príloha: ryža, kaša, cestoviny.

Celý recept

3. Jednoduché a rýchle karé na cibuľke

Bravčové karé na cibuľke
Cibuľový základ, krátke podliatie, jemné zjemnenie smotanou

• panvica • karé, cibuľa, smotana (voliteľne)

Postup: cibuľu opiecť do sklovita, pridať plátky karé, prudko zatiahnuť. Podliať, nechať vytvoriť vlastnú šťavu, podľa potreby dojemniť smotanou. Príloha: ryža, zemiaky, cestoviny.

Celý recept

4. Najlepšie bravčové karé na cibuľke (šťavnaté plátky)

Najlepšie bravčové karé na cibuľke
Poctivý cibuľový základ, podliatie vývarom, krátke dusenie

• panvica • karé, vývar, korenie

Postup: cibuľu karamelizovať, pridať ochutené plátky, podliať vývarom, dusiť do mäkka. Výsledná šťava hladká a výrazná. Príloha: ryža, tarhoňa, zemiaky.

Celý recept

5. Bravčová panenka v cibuľovej omáčke (panvica → rúra)

Bravčová panenka v cibuľovej omáčke
Rýchle opekanie, cibuľová omáčka, krátke zapekanie

• panvica + rúra • panenka, cibuľa, vývar

Postup: panenku zatiahnuť, odložiť. Na výpeku cibuľová omáčka, vrátiť mäso, krátko zapiecť. Príloha: pečivo, zemiaky, ryža.

Celý recept

6. Panenka s cibuľovou omáčkou (rýchla verzia)

Bravčová panenka s cibuľovou omáčkou
Medailónky, zeleninový základ, krátke dôjdenie v omáčke

• panvica • panenka, cibuľa, mrkva

Postup: medailónky sprudka opiecť, vybrať. Na výpeku cibuľa a zelenina, podliať, redukovať, zjemniť. Mäso vrátiť a krátko nechať prepojiť chute. Príloha: kaša, ryža, cestoviny.

Celý recept

7. Opekaná panenka s medovo-cesnakovou omáčkou

Opekaná bravčová panenka s medovo-cesnakovou omáčkou
Sladkoslaná glazúra: med, sójová omáčka, cesnak

• panvica • panenka, med, sójová omáčka

Postup: panenku opiecť, vytvoriť rýchlu glazúru z medu, sójovej omáčky a cesnaku, spojiť s výpekom a krátko zredukovať. Príloha: ryža, wok zelenina, listový šalát.

Celý recept

8. Bravčové mäso v smotanovej omáčke

Bravčové mäso v smotanovej omáčke
Krémový základ, krátke dusenie, univerzálna príloha

• panvica • bravčové, smotana, vývar

Postup: mäso opekať dohneda, vybrať. Na výpeku cibuľa, podliať vývarom a smotanou, dochutiť, mäso vrátiť a dusiť do mäkka. Príloha: ryža, kaša, cestoviny.

Celý recept

9. Rýchle bravčové soté s ryžou podľa babky Stanky

Bravčové soté s ryžou podľa babky Stanky
Mäsové rezance, paprika, cibuľa, jemná horčica

• panvica • bravčové, paprika, horčica

Postup: mäso na rezance prudko opiecť, pridať cibuľu, papriku a dochutiť horčicou. Podliať a krátko podusiť. Príloha: varená ryža.

Celý recept

10. Bravčové na paprike so smotanou

Bravčové na paprike so smotanou
Papriková omáčka, krátke dusenie, zjemnenie smotanou

• panvica • mletá paprika, smotana

Postup: cibuľu opražiť, pridať kvalitnú papriku, mäso, podliať a dusiť. Na konci zjemniť smotanou. Príloha: knedľa, ryža, cestoviny.

Celý recept

11. Bravčové plátky v horčicovej omáčke

Bravčové plátky v horčicovej omáčke
Dijon/plnotučná horčica, bylinky, krátke podusenie

• panvica • horčica, vývar, smotana (voliteľne)

Postup: plátky rýchlo opiecť, na výpeku vytvoriť horčicovú omáčku, podliať a dusiť do mäkka. Príloha: tarhoňa, ryža, zemiaky.

Celý recept

12. Bravčové mäso s lečom

Bravčové mäso s lečom
Paradajky, paprika, cibuľa; jednohrncový postup

• panvica/hrniec • lečo, bravčové, korenie

Postup: mäso opiecť dohneda, pridať lečo, podliať a dochutiť. Krátko podusiť do mäkka. Príloha: ryža, čerstvé pečivo.

Celý recept

13. Šťavnaté bravčové na cibuli s nakladanými uhorkami

Šťavnaté bravčové na cibuli s nakladanými uhorkami
Veľký cibuľový základ, podliatie, dochutenie uhorkami

• panvica • cibuľa, uhorky, horčica

Postup: výrazný cibuľový základ, mäso rýchlo zatiahnuť, podliať a dusiť. Na záver pridať krájané nakladané uhorky a horčicu. Príloha: zemiaky, ryža, pečivo.

Celý recept

14. Bravčová panenka v smotanovo-hubovej omáčke

Bravčová panenka v smotanovo-hubovej omáčke
Šampiňóny opekané dohneda, smotanová redukcia, krátke dôjdenie

• panvica • panenka, šampiňóny, smotana

Postup: huby opiecť dohneda, vybrať. Panenku zatiahnuť, pridať späť huby, podliať vývarom a smotanou, krátko dusiť. Príloha: cestoviny, ryža, zemiaky.

Celý recept

Záver

Zostava pokrýva rýchle minútky na panvici, krátke dusenia a jednoduché smotanové či paprikové omáčky. Čas prípravy je optimalizovaný na bežný pracovný deň. Odkazy smerujú na varimeslaskou.sk pre kompletné suroviny a postupy.

© 2025 Varíme s Láskou
 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty