Rýchle bravčové – 14 receptov s priamymi odkazmi na Varíme s Láskou
Výber rýchlych jedál z bravčového mäsa. Čas prípravy v rozmedzí približne 20–45 minút. Panvica, wok alebo krátke zapekanie. Každá položka obsahuje ilustračnú fotografiu, stručný technický popis a odkaz na postup.
1. Bravčová panenka na prírodno so syrovou omáčkou

• panvica • panenka, cibuľa, smotana, syr
Postup: medailónky rýchlo zatiahnuť na vysokej teplote, odložiť. Na výpeku cibuľový základ, zaliať vývarom a smotanou, rozpustiť syr. Mäso vrátiť do omáčky na krátke dôjdenie. Vhodná príloha: ryža, kaša, krátke cestoviny.
2. Rýchle bravčové rezančeky na šampiňónoch

• panvica • karé/stehno, šampiňóny, horčica
Postup: mäso nakrájať na tenké rezance, prudko opiecť. Pridať šampiňóny opekané dohneda, cibuľu, dochutiť horčicou a vývarom. Krátke podusenie do mäkka. Príloha: ryža, kaša, cestoviny.
3. Jednoduché a rýchle karé na cibuľke

• panvica • karé, cibuľa, smotana (voliteľne)
Postup: cibuľu opiecť do sklovita, pridať plátky karé, prudko zatiahnuť. Podliať, nechať vytvoriť vlastnú šťavu, podľa potreby dojemniť smotanou. Príloha: ryža, zemiaky, cestoviny.
4. Najlepšie bravčové karé na cibuľke (šťavnaté plátky)

• panvica • karé, vývar, korenie
Postup: cibuľu karamelizovať, pridať ochutené plátky, podliať vývarom, dusiť do mäkka. Výsledná šťava hladká a výrazná. Príloha: ryža, tarhoňa, zemiaky.
5. Bravčová panenka v cibuľovej omáčke (panvica → rúra)

• panvica + rúra • panenka, cibuľa, vývar
Postup: panenku zatiahnuť, odložiť. Na výpeku cibuľová omáčka, vrátiť mäso, krátko zapiecť. Príloha: pečivo, zemiaky, ryža.
6. Panenka s cibuľovou omáčkou (rýchla verzia)

• panvica • panenka, cibuľa, mrkva
Postup: medailónky sprudka opiecť, vybrať. Na výpeku cibuľa a zelenina, podliať, redukovať, zjemniť. Mäso vrátiť a krátko nechať prepojiť chute. Príloha: kaša, ryža, cestoviny.
7. Opekaná panenka s medovo-cesnakovou omáčkou

• panvica • panenka, med, sójová omáčka
Postup: panenku opiecť, vytvoriť rýchlu glazúru z medu, sójovej omáčky a cesnaku, spojiť s výpekom a krátko zredukovať. Príloha: ryža, wok zelenina, listový šalát.
8. Bravčové mäso v smotanovej omáčke

• panvica • bravčové, smotana, vývar
Postup: mäso opekať dohneda, vybrať. Na výpeku cibuľa, podliať vývarom a smotanou, dochutiť, mäso vrátiť a dusiť do mäkka. Príloha: ryža, kaša, cestoviny.
9. Rýchle bravčové soté s ryžou podľa babky Stanky

• panvica • bravčové, paprika, horčica
Postup: mäso na rezance prudko opiecť, pridať cibuľu, papriku a dochutiť horčicou. Podliať a krátko podusiť. Príloha: varená ryža.
10. Bravčové na paprike so smotanou

• panvica • mletá paprika, smotana
Postup: cibuľu opražiť, pridať kvalitnú papriku, mäso, podliať a dusiť. Na konci zjemniť smotanou. Príloha: knedľa, ryža, cestoviny.
11. Bravčové plátky v horčicovej omáčke

• panvica • horčica, vývar, smotana (voliteľne)
Postup: plátky rýchlo opiecť, na výpeku vytvoriť horčicovú omáčku, podliať a dusiť do mäkka. Príloha: tarhoňa, ryža, zemiaky.
12. Bravčové mäso s lečom

• panvica/hrniec • lečo, bravčové, korenie
Postup: mäso opiecť dohneda, pridať lečo, podliať a dochutiť. Krátko podusiť do mäkka. Príloha: ryža, čerstvé pečivo.
13. Šťavnaté bravčové na cibuli s nakladanými uhorkami

• panvica • cibuľa, uhorky, horčica
Postup: výrazný cibuľový základ, mäso rýchlo zatiahnuť, podliať a dusiť. Na záver pridať krájané nakladané uhorky a horčicu. Príloha: zemiaky, ryža, pečivo.
14. Bravčová panenka v smotanovo-hubovej omáčke

• panvica • panenka, šampiňóny, smotana
Postup: huby opiecť dohneda, vybrať. Panenku zatiahnuť, pridať späť huby, podliať vývarom a smotanou, krátko dusiť. Príloha: cestoviny, ryža, zemiaky.
Záver
Zostava pokrýva rýchle minútky na panvici, krátke dusenia a jednoduché smotanové či paprikové omáčky. Čas prípravy je optimalizovaný na bežný pracovný deň. Odkazy smerujú na varimeslaskou.sk pre kompletné suroviny a postupy.
