Search

Bravčové mäso v smotanovej omáčke: Nikdy som nejedol mäso v takej lahodnej omáčke! Odporúčam každému!

Bravčové mäso v smotanovej omáčke
Bravčové mäso v smotanovej omáčke

Obsah receptu

Dnes vám prinášam recept, ktorý si zamilujete – bravčové mäso v smotanovej omáčke. Toto jedlo je tak chutné, že ho budete chcieť variť znova a znova!

Predstavte si kúsok perfektne uvareného bravčového mäsa, obaleného vo výnimočne lahodnej smotanovej omáčke. Znie to lákavo, však? Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý, a výsledok? Absolútne úžasný! Pozrime sa na to, čo budete potrebovať a ako na to.

Bravčové mäso v smotanovej omáčke

Ingrediencie:

  • Bravčová panenka – 800 g
  • Soľ – 1 lyžička
  • Čierne korenie – 1/2 lyžičky
  • Olej – 2 lyžice
  • Maslo – 60 g
  • Huby – 400 g
  • Cibuľa – 1 ks
  • Cesnak – 4 strúčiky
  • Horčica – 2 polievkové lyžice
  • Hladká múka – 1 polievková lyžica
  • Koňak – 200 ml
  • Voda – 600 ml
  • Smotana – 100 ml
  • Tymián – 1/2 lyžičky
  • Bobkové listy – 2 ks
  • Petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Najprv si pripravte bravčovú panenku – Nakrájajte na väčšie kúsky a osolte, okoreňte a pridajte olej.
  2. Na panvici opečte mäso z oboch strán po dobu 6 minút na vysokej teplote.
  3. Mäso vyberte a pridajte maslo a nakrájané huby. Keď zhednú tak ich vyberte a pridajte cibuľu a cesnak.
  4. Potom pridajte horčicu, múku a dobre premiešajte.
  5. Zalejte koňakom a nechajte vyvariť alkohol.
  6. Pridajte vodu, tymián a bobkové listy a dusite na nízkej teplote 30 minút.
  7. Nakoniec pridajte smotanu a nechajte omáčku zhustnúť.
  8. Nakoniec mäso vráťte do omáčky a duste ešte ďalších 30 minút na nízkej teplote.
  9. Pridajte šampiňóny a duste ešte 20 minút pri nízkej teplote.
  10. Nakoniec pridajte petržlenovú vňať.
  11. Podávajte s ryžou.

Video recept

Ak hľadáte recept, ktorý zaujme každého, bravčové mäso v smotanovej omáčke je tou správnou voľbou. Je to jednoduché, rýchle a výsledok je ohromujúci. Nech už pripravujete rodinný obed alebo večeru pre priateľov, s týmto receptom budete hviezda večera!

Súvisiace články

Dokonalé bravčové mäso zapekané so zemiakmi v rúre: Také chutné mäsko ste dávno nejedli!

Jemné bravčové mäso na cibuli a nakladaných uhorkách: Najlepší tip na rodinný obed!

Najlepšia bravčová panenka so šampiňónmi: Mäsko je jemné a fantasticky šťavnaté!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty