Hľadáte chutný a jednoduchý recept na obed alebo večeru? Vyskúšajte tento zapečený baklažán s vajcom a zeleninou! Je to skvelý spôsob, ako využiť baklažán a je to jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.
Tento recept je plný chuti a živín. Baklažán je dobrým zdrojom vlákniny a draslíka, zatiaľ čo vajcia sú bohaté na bielkoviny. Paradajky a paprika pridávajú vitamíny a minerály a syr dodáva jedlu krémovú chuť.
Zapečený baklažán s vajcom a zeleninou
Ingrediencie:
- 2 baklažány
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Údená paprika
- Olej
- Sušený cesnak
- 1 paradajka
- 3 strúčiky cesnaku
- Petržlenová vňať
- 70 gramov syra
- 4 vajcia
Postup prípravy:
- Baklažány vydlabeme pomocou lyžičky, osolíme, posypeme mletým čiernym korením, údenou červenou paprikou a sušeným cesnakom.
- Baklažány natrieme olejom.
- Paradajku nakrájame, cesnak posekáme na drobno, stred baklažánu pokrájame na kúsky, pridáme posekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr, trochu mletého čierneho korenia, soľ a údenú papriku.
- Všetko spolu premiešame.
- Pripravíme si plech s papierom na pečenie, poukladáme vydlabané baklažány a naplníme ich pripravenou zmesou.
- Na vrch každého baklažánu rozbijeme vajíčko.
- Pridáme nakrájané rajčinky, posypeme syrom a bylinkami.
- Dáme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180 stupňov.
Zapečený baklažán s vajcom a zeleninou– Video recept:
Zapečený baklažán s vajcom a zeleninou je chutné a výživné jedlo, ktoré sa ľahko pripravuje. Je to perfektný recept pre vegetariánov aj mäsožravcov.
Súvisiace články:
Baklažánová pizza, ktorá pobláznila každého! Zdravý a chutný recept, ktorý každý hľadá!
Zapekaný baklažán na turecký spôsob: Jednoduchý, chutný a zdravý recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Základné recepty