Dnes máme pre vás niečo skutočne špeciálne – úžasné zapekané kuracie plátky so zemiakmi z jedného pekáčika.
Tento recept je tak jednoduchý a rýchly, že ho budete chcieť pripravovať znova a znova. Takže ak hľadáte rýchly a jednoduchý spôsob, ako uspokojiť svoje chute, tento recept je práve pre vás. Poďme sa teda pustiť do prípravy tohto lahodného jedla.
Zapekané kuracie plátky so zemiakmi – Ingrediencie:
- 1 kurací filet
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletú červenú papriku
- 3 PL rastlinného oleja
- 1 cibuľu
- 3 zemiaky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 PL rastlinného oleja
- 8-10 stredne veľkých šampiňónov
Na šalát:
- 2 malé uvarené cvikly
- 1 fialovú cibuľu
- 70 g konzervovanej kukurice
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenovú vňať
- kôpor
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 PL olivového oleja
Na majonézovú zmes:
- 100 g syra
- 1 paradajku
- 2 PL majonézy
- 1 vajce
Postup prípravy:
Začíname tým, že kuracie mäso nakrájame na plátky, prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom. Plátky naukladáme do misky, pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku a olej. Zmes dôkladne rukami votrieme do mäsa. Sklenenú zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme na ňu plátky nakrájanej cibule. Na tenké plátky nakrájané zemiaky vložíme do čistej misky. Pridáme soľ, čierne korenie, olej a premiešame. Do zapekacej misy na cibuľu poukladáme zemiaky, mäsové plátky a nakrájané šampiňóny. Misu prekryjeme navlhčeným papierom na pečenie a alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 200°C. Pečieme 25 minút.
Medzitým si pripravíme šalát. Do menšej misky pridáme na kocky nakrájanú cviklu, cibuľu, kukuricu a pretlačený cesnak. Potom do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať a kôpor, soľ, čierne korenie a olivový oleja. Dôkladne špachtľou premiešame.
Na majonézovú zmes do čistej misky pridáme na hrubo nastrúhaný syr, na kocky nakrájanú paradajku, majonézu a vajce. Lyžicou poriadne premiešame.
Zo zapekacej formy odstránime papier, fóliu a na vrchu rozotrieme majonézovú zmes. Formu vložíme do rúry a pečieme ďalších 15 minút pri teplote 190°C. Po dopečení môžeme jemné mäso so zemiakmi a osviežujúcim šalátom servírovať.
Pre prípravu tohto úžasného receptu na zapekané kuracie plátky so zemiakmi som použil hranatú sklenenú zapekaciu misu s vekom od Ocuisine. Zakúpiť si ju môžete TU.
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na
- Vianočné opera rezy s bohatou plnkou a jedinečnou kávovou chuťou
- Vianočné Snehové pusinky: Rýchly a jednoduchý recept z troch ingrediencií!
- Vianočný krémeš „oblíž prst“ podľa jednoduchého receptu pani Vierky
- Vianočná lieskovooriešková torta veverička s jemným čokoládovým krémom
- Arašidovo-čokoládové guľky len z troch ingrediencií – rýchly a chutný vianočný dezert
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell