Kebab je jedným z najznámejších jedál tureckej kuchyne a je obľúbený po celom svete. Tento recept na domáci kebab na panvici je jednoduchý a výsledok je skutočne vynikajúci.
Recept sme našli na YouTube kanále Our Yemeni Kitchen a je tak jednoduchý, že ho budete chcieť pripravovať znova a znova. Takže ak hľadáte jednoduchý a výživný recept na obed alebo večeru, skúste tento domáci kebab. Je skutočne vynikajúci!
Domáci kebab na panvici – Ingrediencie:
- 1 kg mletého jahňacieho mäsa (môžete použiť aj iné mleté mäso)
- 1 ČL soli
- 1 ČL čierneho korenia
- 1 ČL červenej pálivej papriky
- 1 ČL kmínu
- 1 ČL koriandra
- 1 PL strúhaného cesnaku
- 1/2 šálky najemno nakrájaného petržlenu
- 100 g nakrájanej cibule
- Olej
- Grilovaná zelenina, zeleninový šalát a omáčky podľa chuti na podávanie
Postup:
Začíname tým, že do veľkej misky pridáme mleté mäso, bylinky, cibuľu, cesnak a všetky korenia uvedené v zozname surovín a všetko dobre premiešame, aby sme získali jednotnú hmotu. Hmotu musíme opatrne miesiť, kým sa neobjavia „vlákna“. Misku s mäsom prikryjeme fóliou a necháme trochu odstáť. Z výslednej hmoty formujeme veľké ploché placky. Na panvici rozpálime trochu oleja a na ňom obojstranne dozlatista opečieme placky. Hotový kebab podávame so zeleninou a omáčkami podľa chuti.
Najlepšie panvičky Tefal Duetto+ kúpite teraz v akcii TU.
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
- Výborné palacinky z krupice a pudingu – jemné a lahodné, odporúčam vyskúšať
- Jednoduché pečivo plnené domácim pudingom – jemné, sladké a lahodné
- Svieži citrónový koláč s lesklou polevou – recept, ktorý rozžiari váš deň
- Jednoduché kefírové dolky podľa babičky – Super nadýchané a hotové raz-dva!
- Plnené kysnuté bochníky so syrom – jemné, voňavé a neodolateľné
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála مطبخنا اليمني Our Yemeni Kitchen