Chrumkavá a neodolateľná: Vyprážaná čínska kapusta v cestíčku je skvelou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly a chutný recept.
Vyprážaná čínska kapusta v cestíčku je jedlo, ktoré si zamilujete pre jeho jednoduchosť a vynikajúcu chuť. Či už hľadáte tip na rýchlu večeru alebo originálny spôsob, ako spracovať čínsku kapustu, tento recept je pre vás ako stvorený.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- 200 ml mlieka
- 6-7 PL hladkej múky
- 1 stredne veľká čínska kapusta
- Rastlinný olej
Postup prípravy:
- Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ, korenie, sušený cesnak, mlieko a múku. Dôkladne premiešame.
- Z čínskej kapusty oddelíme listy.
- Jednotlivé listy obalíme z oboch strán v cestíčku.
- Na panvici rozohrejeme olej.
- Obalené listy kapusty vyprážame na strednom ohni z oboch strán dozlatista.
Tipy:
- Pre ešte chrumkavejšiu kapustu môžete do cestíčka pridať trochu kukuričného škrobu.
- Ak máte radi pikantné, pridajte do cestíčka štipku chilli.
- Vyprážanú kapustu podávajte s obľúbenou omáčkou, napríklad s tatárskou omáčkou alebo s jogurtovým dipom.
Video recept:
Veríme, že vám vyprážaná čínska kapusta v cestíčku bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť!
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od KAZAN
Ak sa vám tento recept páčil, podeľte sa oň so svojimi priateľmi – určite ich potešíte!