Search

Vezmite šálku ryže a plechovku tuniaka a pripravte najchutnejšie a najjednoduchšie ryžové fašírky s tuniakom!

ryžové fašírky s tuniakom
Ryžové fašírky s tuniakom

Obsah receptu

Máte chuť na niečo chutné, rýchle a pritom jednoduché? Tieto ryžové fašírky s tuniakom sú presne to, čo potrebujete! Pripravíte ich raz-dva z ingrediencií, ktoré máte zvyčajne doma. Stačí šálka ryže, plechovka tuniaka a pár ďalších drobností a o chvíľku sa môžete tešiť na lahodný obed či večeru.

Tieto fašírky sú nielen chutné, ale aj veľmi variabilné. Môžete ich podávať s rôznymi omáčkami, šalátmi alebo prílohami. Skvele chutia teplé aj studené, takže sú ideálne aj na desiatu do práce či školy. A čo je najlepšie, zvládne ich pripraviť naozaj každý, aj ten, kto sa vo varení ešte len učí.

Ingrediencie:

  • 200 g ryže
  • Voda s trochou soli
  • Olivový olej
  • Stredná cibuľa
  • Zelené olivy
  • Plechovka tuniaka
  • Petržlenová vňať
  • Soľ, čierne korenie, paprika, sušený cesnak
  • Strúhaný syr
  • Vajíčko
  • strúhanka
  • Hladká múka
  • Vajíčko (na obaľovanie)
  • Horúci olej (na vyprážanie)
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 strúhané nakladané uhorky
  • 2 lyžice mlieka
  • Soľ, čierne korenie

Postup prípravy:

  1. Ryžu prepláchnite a uvarte vo vode s trochou soli.
  2. Sceďte ryžu a nechajte vychladnúť.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a osmažte do zlatista.
  4. Do vychladnutej ryže pridajte tuniaka, osmaženú cibuľu, nakrájané olivy, petržlenovú vňať, syr, soľ, korenie, papriku a sušený cesnak.
  5. Všetko dobre premiešajte a pridajte vajíčko.
  6. Z ryžovej zmesi vytvarujte guľky.
  7. Guľky obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
  8. Vyprážajte v horúcom oleji na strednej teplote do zlatista.
  9. Na omáčku zmiešajte majonézu, uhorky, mlieko, soľ a čierne korenie.
  10. Podávajte guľky s pripravenou omáčkou.

Tipy:

  1. Ak chcete fašírky ešte chutnejšie, pridajte do ryžovej zmesi trochu strúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra.
  2. Do zmesi môžete pridať aj ďalšie ingrediencie podľa chuti, napríklad kukuricu, hrášok, nakrájanú papriku alebo šampiňóny.
  3. Ak nemáte radi vyprážané jedlá, fašírky môžete upiecť v rúre. Stačí ich poukladať na plech vystlaný papierom na pečenie a piecť pri teplote 180 °C asi 20 minút.
  4. Omáčku si môžete pripraviť aj podľa vlastnej chuti. Skúste napríklad jogurtovú omáčku s bylinkami alebo paradajkovú omáčku s bazalkou.

Video recept:

Veríme, že vám tieto ryžové fašírky s tuniakom budú chutiť. Sú to skvelé a jednoduché jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch!

Súvisiace články:

Neuveriteľne šťavnaté kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou

Geniálne cuketové fašírky so zeleninou a kuracím mäsom: Môj manžel ich vychválil do nebies!

Lahodné tuniakove fašírky s koriandrom a čili: Zdravšia alternatíva klasických fašírok!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette dolce facili

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty