Hľadáte zdravšiu alternatívu klasických fašírok? Vyskúšajte tieto lahodné tuniakové fašírky s koriandrom a čili! Sú neodolateľne chutné a ešte k tomu sú aj plné bielkovín a zvládne ich aj menej skúsený kuchár.
Už vás nudia klasické fašírky? Doprajte si zdravšiu a chutnejšiu alternatívu s týmito tuniakovými fašírkami s koriandrom a čili. Pripravte si ich už dnes, a to jednoducho a rýchlo.
Lahodné tuniakove fašírky s koriandrom a čili
Ingrediencie:
- 2 konzervy tuniaka, scedené
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1 lyžička zázvorovo-cesnakovej pasty
- 1 lyžica bieleho octu
- 3-4 zelené čili papričky (nie príliš štipľavé, alebo podľa chuti)
- 3-4 lyžice čerstvého nasekaného koriandra
- 2 krajce chleba, namočené vo vode na pár sekúnd
- 1 celé vajce
- Strúhanka na obaľovanie
- Olej na vyprážanie
Postup prípravy:
- Konzervy tuniakov si sceďte a zbytok konzervy bez šťavy si dajte do misky.
- Jemne nakrájanú cibuľu pridajte k tuniakovi.
- Následne pridajte soľ, čierne korenie a mletú praženú rascu.
- Pridajte zázvorovo-cesnakovú pastu, nasekaný čerstvý koriander, nakrájané zelené čili papričky a biely ocot.
- Pridajte celé vajce a dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie, až kým sa dobre nespoja.
- Ďalej si namočte 2 krajce toastového chleba do vody na pár sekúnd, potom z nich vytlačte prebytočnú vodu a rozdrobte ich do misy s tuniakom. Zmes následne premiešajte aby sa spojili všetky ingrediencie.
- Z tuniakovej zmesi vytvarujte fašírky a obaľte ich v strúhanke (pre zdravšiu alternatívu použite drvené corn flakes).
- Na panvici rozohrejte olej a fašírky smažte na strednom ohni, kým nie sú zlatohnedé z oboch strán.
- Hotové fašírky osušte na papierových utierkach a podávajte teplé.
Tipy:
- Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať do fašírok viac čili papričiek.
- Ak nemáte čerstvý koriander, môžete ho nahradiť sušeným.
- Fašírky môžete piecť aj v rúre na 180°C asi 20 minút, kým nie sú zlatohnedé.
- Podávajte napríklad s ryžou, zeleninou alebo zemiakovou kašou.
- Fašírky môžete piecť aj v teplovzdušnej fritéze na 200°C cca 15-20 minút.
Lahodné tuniakove fašírky s koriandrom a čili – Video recept:
Tieto tuniakové fašírky s koriandrom a čili sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať zdravé a chutné jedlo. Sú ideálne na obed, večeru alebo aj ako desiatu. Vyskúšajte ich a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Zemiakové fašírky s cibuľkou: Chutnejšie ako tie mäsové!
Extra chutné šošovicové fašírky: Manžel vyhlásil, že lepšie fašírky ešte nejedol!
Šťavnaté fašírky plnené taveným syrom: Za týmto receptom sa celá rodina ide zblázniť!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Florency Dias