Neuveriteľne šťavnaté kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou

Kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou
Kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou

Obsah receptu

Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru? Tieto šťavnaté kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou sú ideálnou voľbou. Pripravte si ich podľa nášho jednoduchého návodu a pochutnajte si na nich s celou rodinou!

Kuracie fašírky sú vynikajúcim spôsobom, ako si vychutnať obľúbené jedlo v novom prevedení. Pikantná domáca omáčka dodá jedlu nezameniteľnú chuť, ktorú si zamilujete. Príprava je rýchla, ingrediencie dostupné a výsledok nadmieru chutný.

Kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou

Ingrediencie:

Fašírky:

  • 1 kg mletého kuracieho mäsa
  • 180 g cibule (najemno posekanej)
  • 60 g papriky (najemno posekanej)
  • 20 g petržlenovej vňate (najemno posekanej)
  • 20 g cesnaku (najemno posekaného)
  • 25 g strúhanky
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička čili vločiek
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička čierneho korenia

Na omáčku:

  • Trochu rastlinného oleja
  • 100 g cibule (nakrájanej na štvrtiny)
  • 100 g papriky
  • 10 g cesnaku
  • 200 g paradajok
  • Feferónky (voliteľné)
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • Soľ podľa chuti
  • 1 šálka vody
  • 1/4 šálky octu

Postup prípravy:

  1. Príprava fašírok:
    • V miske zmiešajte mleté kuracie mäso, najemno posekanú cibuľu, papriku, petržlenovú vňať a cesnak.
    • Pridajte strúhanku, soľ, papriku, čili vločky, rascu a čierne korenie.
    • Všetko dôkladne premiešajte, kým sa ingrediencie dobre nespoja.
    • Navlhčite si ruky a vytvarujte zmes malých fašírok. Môžete použiť paličky na vytvarovanie alebo urobiť tvar podľa svojich predstáv.
    • Hotové fašírky uložte do chladničky aspoň na pol hodiny.
  2. Príprava omáčky:
    • V hrnci zohrejte trochu rastlinného oleja.
    • Pridajte cibuľu nakrájanú na štvrtiny, papriku, cesnak, paradajky a feferónky (voliteľné). Opečte na vysokej teplote približne 5 minút.
    • Pridajte paradajkový pretlak a soľ podľa chuti, premiešajte.
    • Nalejte jednu šálku vody a varte na miernom ohni 20 minút.
    • Po 20 minútach pridajte 1/4 šálky octu.
    • Všetky ingrediencie rozmixujte mixérom, aby vznikla hladká omáčka.
  3. Varenie kebabu:
    • Na panvicu pridajte trochu oleja a rozohrejte ho.
    • Vložte fašírky na panvicu a opekajte na strednom ohni, kým nie je hotový.
    • Do predhriatej panvice nalejte časť pripravenej omáčky.
    • Na vrch pridajte uvarenú ryžu a vedľa položte hotové fašírky.
  4. Podávajte s pripravenou omáčkou a vychutnajte si jedlo!

Tipy:

  1. Fašírky môžete pripraviť vopred a uložiť do chladničky – budú ešte šťavnatejšie.
  2. Ak nemáte radi veľmi pikantné jedlá, feferónky môžete vynechať alebo ich nahradiť sladkou paprikou.
  3. K fašírkam sa výborne hodí aj dusená ryža alebo zemiaková kaša.

Kuracie fašírky s pikantnou domácou omáčkou – Video recept:

Tento recept na kuracie fašírky s pikantnou omáčkou si zaručene obľúbite. Jednoduchý postup, skvelá chuť a všestranné využitie robia z tohto jedla ideálnu voľbu na rodinný obed či večeru. Vyskúšajte ho a nechajte sa prekvapiť, ako skvelo môže chutiť domáca kuchyňa.

Súvisiace články:

Najlepšie kuracie fašírky so zeleninou: Na tieto fašírky budete ešte dlho spomínať

Geniálne cuketové fašírky so zeleninou a kuracím mäsom: Môj manžel ich vychválil do nebies!

Veľmi chutné fašírky z mletého mäsa s cuketou a mrkvou: Recept mi poradila suseda a odkedy som ho vyskúšala prvýkrát, tak ho pripravujem pravidelne


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Our Yemeni Kitchen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty