Search

Turecký kebab na panvici: Rýchlo pripravené a šťavnaté mäsko na obed

Turecký kebab na panvici
Turecký kebab na panvici

Obsah receptu

Objavte dokonalú kombináciu chutí a aróm s naším receptom na Turecký kebab na panvici. Tento jednoduchý recept je ideálny pre rýchlu a chutnú prípravu obeda alebo večere. S láskou pripravené šťavnaté kuracie mäso v bohatej marináde vám prinesie kúsok Turecka priamo do vášho domova.

Nechajte sa uniesť vôňami a chutiami Orientu s naším receptom na Turecký kebab. Tento rýchly a jednoduchý recept vám ukáže, ako si môžete doma vychutnať autentické turecké jedlo. Využite našu jedinečnú kombináciu korenín a marinády, aby ste si pripravili dokonale šťavnaté a aromatické mäso, ktoré oslávi každú príležitosť.

Recept na kurací kebab na panvici:

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracieho mäsa (stehná a prsia)
  • 4 veľké lyžice bieleho jogurtu
  • 1 veľká lyžica paradajkového pretlaku alebo kečupu
  • 1/2 čajovej lyžičky červenej mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho mleteho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky čili korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky rasce
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka škorice
  • Cesnaková pasta alebo prelisovaný cesnak
  • 1 veľká lyžica olivového oleja
  • 1 veľká lyžica octu
  • Ihly na špíz

Postup prípravy:

  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky.
  2. V miske zmiešame jogurt, pretlak alebo kečup, červenú papriku, čierne korenie, čili, rascu, soľ, škoricu a prelisovaný cesnak.
  3. Pridáme olivový olej a ocot, dobre premiešame.
  4. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme odležať aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
  5. Mäso napichujeme na ihly na špíz.
  6. Panvicu vymastíme olejom a rozohrejeme.
  7. Na panvici opečieme mäso zo všetkých strán. Počas opekania mäso podľa potreby potierame olejom.

Video recept:

Náš recept na Turecký kebab na panvici je dokonalým príkladom toho, ako môže jednoduchá príprava viesť k vynikajúcim výsledkom. Mäso je šťavnaté, plné chuti a vôní, ktoré vás prenesú priamo do srdca Turecka. Vhodné pre každú príležitosť, tento recept je iste hitom na každom stole. Vyskúšajte ho a premeňte každé jedlo na malú oslavu!

Súvisiace články

Novoročná bravčová panenka na cesnaku: Jemnejšie mäsko s omáčkou som už dávno nejedla!

Novoročné bravčové karé na cibuli: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!

Španielske vtáčky ako ich robím ja: mäsko je vždy mäkučké a šťavnaté!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Varenie s vášňou

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty