Objavte dokonalú kombináciu chutí a aróm s naším receptom na Turecký kebab na panvici. Tento jednoduchý recept je ideálny pre rýchlu a chutnú prípravu obeda alebo večere. S láskou pripravené šťavnaté kuracie mäso v bohatej marináde vám prinesie kúsok Turecka priamo do vášho domova.
Nechajte sa uniesť vôňami a chutiami Orientu s naším receptom na Turecký kebab. Tento rýchly a jednoduchý recept vám ukáže, ako si môžete doma vychutnať autentické turecké jedlo. Využite našu jedinečnú kombináciu korenín a marinády, aby ste si pripravili dokonale šťavnaté a aromatické mäso, ktoré oslávi každú príležitosť.
Recept na kurací kebab na panvici:
Ingrediencie:
- 1 kg kuracieho mäsa (stehná a prsia)
- 4 veľké lyžice bieleho jogurtu
- 1 veľká lyžica paradajkového pretlaku alebo kečupu
- 1/2 čajovej lyžičky červenej mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho mleteho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky čili korenia
- 1/2 čajovej lyžičky rasce
- Soľ podľa chuti
- Štipka škorice
- Cesnaková pasta alebo prelisovaný cesnak
- 1 veľká lyžica olivového oleja
- 1 veľká lyžica octu
- Ihly na špíz
Postup prípravy:
- Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky.
- V miske zmiešame jogurt, pretlak alebo kečup, červenú papriku, čierne korenie, čili, rascu, soľ, škoricu a prelisovaný cesnak.
- Pridáme olivový olej a ocot, dobre premiešame.
- Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme odležať aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
- Mäso napichujeme na ihly na špíz.
- Panvicu vymastíme olejom a rozohrejeme.
- Na panvici opečieme mäso zo všetkých strán. Počas opekania mäso podľa potreby potierame olejom.
Video recept:
Náš recept na Turecký kebab na panvici je dokonalým príkladom toho, ako môže jednoduchá príprava viesť k vynikajúcim výsledkom. Mäso je šťavnaté, plné chuti a vôní, ktoré vás prenesú priamo do srdca Turecka. Vhodné pre každú príležitosť, tento recept je iste hitom na každom stole. Vyskúšajte ho a premeňte každé jedlo na malú oslavu!
Súvisiace články
Novoročná bravčová panenka na cesnaku: Jemnejšie mäsko s omáčkou som už dávno nejedla!
Novoročné bravčové karé na cibuli: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!
Španielske vtáčky ako ich robím ja: mäsko je vždy mäkučké a šťavnaté!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Varenie s vášňou