Dnes máme pre vás niečo úplne špeciálne – recept na ultra nadýchaný turecký chlieb, ktorý si môžete pripraviť doslova za pár minút a to bez použitia rúry!
Tento chlieb je výborný ako samostatná pochúťka, ale môže poslúžiť aj ako skvelá náhrada bežného pečiva z obchodu.
Ingrediencie na nadýchaný turecký chlieb:
- 150 gramov extra jemnej krupice
- 420 gramov hladkej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 20 gramov sušeného droždia
- 340 mililitrov vody
- 40 gramov masla
- sezamové semienka
Príprava:
- V miske zmiešame krupicu a múku, pridáme soľ, droždie a vlažnú vodu. Ingrediencie premiešame rukou do homogénnej zmesi.
- Miesime kým zmes nezíska konzistenciu hladkého cesta.
- Misku s cestom prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ho kysnúť hodinu.
- Po hodine cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto následne pomúčime a povaľkáme na pracovnej doske. Potom ho rozdelíme na dve rovnaké časti.
- Rozvaľkané cesto potom posypeme múkou a vykrojíme z neho placky pomocou okrúhlej formy.
- Vykrojené cesto prikryjeme utierkou a necháme ho odpočívať po dobu 5 minút.
- Na predhriatej suchej panvici opečieme placky na strednej teplote z oboch strán do zlatista.
- Roztopíme maslo, zmiešame ho so sezamovými semiačkami a touto zmesou potrieme placky.
Video recept:
Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála: Cooking with Roki
Image by Freepik