Dnes vám prezradím recept na šťavnaté kuracie prsia plnené šampiňónmi a syrom, ktoré sa len tak rozplývajú na jazyku. Zaliate sú v lahodnej smotanovej omáčke. Mňam! Toto jedlo poteší celú rodinku a zaručene si po ňom aj prsty oblížete.
Nebojte sa, nie je to nič zložité! S týmto jednoduchým receptom zvládnete pripraviť túto dobrotu aj vy. A verte mi, že aj keď to bude možno váš prvý pokus, výsledok bude stáť za to. Tak šup-šup do kuchyne a poďme variť!
Ingrediencie:
- 300 g šampiňónov
- 20 g masla (na šampiňóny)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 500 g kuracích pŕs
- 30 g masla (na kuracie mäso)
- 100 g mozzarelly
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g smotany
- 100 g vody
- 20 g parmezánu
Postup prípravy:
- Príprava šampiňónov: Šampiňóny nakrájajte na plátky a orestujte na troche oleja na panvici. Pridajte 20 g masla, osoľte, okoreňte a opekajte, kým nebudú zlatisté. Potom šampiňóny premiestnite do misky.
- Plnenie kuracích pŕs: Mozzarellu nakrájajte na menšie kúsky. Kuracie prsia narežte na tenké rezne a vyklepte ich. Osoľte, okoreňte a naplňte opečenými šampiňónmi a mozzarellou. Potom prsia preložte a zabezpečte špáradlami, aby náplň nevypadla.
- Opekanie kuracieho mäsa: Na panvici rozohrejte trochu oleja a 30 g masla. Pridajte plnené kuracie prsia a opečte ich z oboch strán do zlatista. Po opečení mäso vyberte z panvice.
- Príprava omáčky: Do tej istej panvice pridajte smotanu, vodu a nastrúhaný parmezán. Osoľte a okoreňte podľa chuti, dobre premiešajte a omáčku nechajte prevariť. Potom do omáčky pridajte opečené kuracie prsia a nakrájaný cesnak. Varte spolu ešte 10-15 minút, aby sa mäso dokončilo.
- Servírovanie: Podávajte horúce kuracie prsia s lahodnou smotanovou omáčkou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Šťavnaté mäsko: Ak chcete, aby boli kuracie prsia ešte šťavnatejšie, naložte ich pred plnením na hodinku do mlieka.
- Voňavé šampiňóny: Pri opekaní šampiňónov pridajte vetvičku čerstvého tymianu alebo rozmarínu pre ešte intenzívnejšiu arómu.
- Syrová lahôdka: Použite svoj obľúbený syr, ktorý sa dobre rozteká. Mozzarella je klasika, ale môžete vyskúšať aj ementál, goudu alebo čedar.
- Smotanová omáčka: Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte do omáčky trochu bieleho vína alebo lyžičku horčice.
- Príloha: K plneným kuracím prsiam sa výborne hodí ryža, zemiaková kaša alebo cestoviny. Nezabudnite na čerstvý šalát alebo dusenú zeleninku.
Video recept:
Vidíte, milé moje, že to nebolo nič zložité. A tá vôňa, ktorá sa teraz šíri z kuchyne? To je tá najlepšia odmena za vašu snahu. Tak si teraz sadnite k stolu, vychutnajte si túto dobrotu a nezabudnite si pridať aj repete. Dobrú chuť!
Súvisiace články:
Jednoduchý trik na najchutnejšie kuracie prsia s cesnakovými zemiakmi
Najjemnejšie plnené kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami za 10 minút
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN