Šťavnaté kuracie prsia plnené šampiňónmi a syrom v smotanovej omáčke: Jednoduchý a chutný recept

kuracie prsia plnené šampiňónmi
Šťavnaté kuracie prsia plnené šampiňónmi a syrom v smotanovej omáčke

Obsah receptu

Dnes vám prezradím recept na šťavnaté kuracie prsia plnené šampiňónmi a syrom, ktoré sa len tak rozplývajú na jazyku. Zaliate sú v lahodnej smotanovej omáčke. Mňam! Toto jedlo poteší celú rodinku a zaručene si po ňom aj prsty oblížete.

Nebojte sa, nie je to nič zložité! S týmto jednoduchým receptom zvládnete pripraviť túto dobrotu aj vy. A verte mi, že aj keď to bude možno váš prvý pokus, výsledok bude stáť za to. Tak šup-šup do kuchyne a poďme variť!

Ingrediencie:

  • 300 g šampiňónov
  • 20 g masla (na šampiňóny)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 g kuracích pŕs
  • 30 g masla (na kuracie mäso)
  • 100 g mozzarelly
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g smotany
  • 100 g vody
  • 20 g parmezánu

Postup prípravy:

  1. Príprava šampiňónov: Šampiňóny nakrájajte na plátky a orestujte na troche oleja na panvici. Pridajte 20 g masla, osoľte, okoreňte a opekajte, kým nebudú zlatisté. Potom šampiňóny premiestnite do misky.
  2. Plnenie kuracích pŕs: Mozzarellu nakrájajte na menšie kúsky. Kuracie prsia narežte na tenké rezne a vyklepte ich. Osoľte, okoreňte a naplňte opečenými šampiňónmi a mozzarellou. Potom prsia preložte a zabezpečte špáradlami, aby náplň nevypadla.
  3. Opekanie kuracieho mäsa: Na panvici rozohrejte trochu oleja a 30 g masla. Pridajte plnené kuracie prsia a opečte ich z oboch strán do zlatista. Po opečení mäso vyberte z panvice.
  4. Príprava omáčky: Do tej istej panvice pridajte smotanu, vodu a nastrúhaný parmezán. Osoľte a okoreňte podľa chuti, dobre premiešajte a omáčku nechajte prevariť. Potom do omáčky pridajte opečené kuracie prsia a nakrájaný cesnak. Varte spolu ešte 10-15 minút, aby sa mäso dokončilo.
  5. Servírovanie: Podávajte horúce kuracie prsia s lahodnou smotanovou omáčkou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Šťavnaté mäsko: Ak chcete, aby boli kuracie prsia ešte šťavnatejšie, naložte ich pred plnením na hodinku do mlieka.
  2. Voňavé šampiňóny: Pri opekaní šampiňónov pridajte vetvičku čerstvého tymianu alebo rozmarínu pre ešte intenzívnejšiu arómu.
  3. Syrová lahôdka: Použite svoj obľúbený syr, ktorý sa dobre rozteká. Mozzarella je klasika, ale môžete vyskúšať aj ementál, goudu alebo čedar.
  4. Smotanová omáčka: Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte do omáčky trochu bieleho vína alebo lyžičku horčice.
  5. Príloha: K plneným kuracím prsiam sa výborne hodí ryža, zemiaková kaša alebo cestoviny. Nezabudnite na čerstvý šalát alebo dusenú zeleninku.

Video recept:

Vidíte, milé moje, že to nebolo nič zložité. A tá vôňa, ktorá sa teraz šíri z kuchyne? To je tá najlepšia odmena za vašu snahu. Tak si teraz sadnite k stolu, vychutnajte si túto dobrotu a nezabudnite si pridať aj repete. Dobrú chuť!

Súvisiace články:

Šťavnaté kuracie prsia s hubami a cuketou v krémovej smotanovej omáčke: Perfektná večera, rýchla na prípravu

Jednoduchý trik na najchutnejšie kuracie prsia s cesnakovými zemiakmi

Najjemnejšie plnené kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami za 10 minút

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty