Starý recept na výborný orechový Oblíž prst: Takto ho pripravovala ešte moja prababička

Starý recept na výborný orechový Oblíž prst: Takto ho pripravovala ešte moja prababička

Tento starý recept na orechový Oblíž prst je v našej rodine už niekoľko generácií a každá jeho príprava nám prináša spomienky na detstvo. Tento výborný koláč je plný orechov a lahodných krémov, ktoré si zamilujete na prvý hlt. Skúste ho pripraviť podľa našich jednoduchých krokov!

Ak hľadáte recept na koláč, ktorý spojí chuť orechov, jemného maslového krému a šľahačky, potom je tento orechový Oblíž prst tou správnou voľbou. Tento tradičný recept je jednoduchý na prípravu, no poteší aj náročnejšie jazýčky.

Výborný orechový Oblíž prst

Ingrediencie:

Pre pudingový krém:

  • 600 ml (2 a 1/2 šálky) mlieka
  • 78 g (1/3 šálky) pudingového prášku
  • 150 g (3/4 šálky) cukru

Pre koláčový základ:

  • 1 vajce
  • 250 ml (1 šálka) mlieka
  • 200 g (1 šálka) cukru
  • 100 ml (1/2 šálky) rastlinného oleja
  • 200 g (2 šálky) mletých lieskových orechov
  • 125 g (1 šálka) hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Maslový krém:

  • 200 g (1 šálka) masla

Na ozdobu:

  • 500 ml (2 šálky) šľahačkovej smotany (33 %)

Postup prípravy:

  1. Príprava pudingového krému:
    • V malom množstve mlieka rozmiešajte pudingový prášok. Zvyšné mlieko zohrejte s cukrom a priveďte k varu.
    • Do vriaceho mlieka vlejte rozmiešaný puding a varíme, miešajte, kým nezhustne.
    • Preneste do misky, prikryte potravinovou fóliou (aby sa nevytvorila kôrka) a nechajte vychladnúť.
  2. Príprava koláčového základu:
    • Vo veľkej mise vyšľahajte vajce s mliekom, cukrom a rastlinným olejom.
    • Postupne pridajte mleté lieskové orechy, preosiatu hladkú múku a sódu bikarbónu.
    • Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 180°C po dobu 15 minút.
    • Po upečení nechajte koláčový základ poriadne vychladnúť.
  3. Príprava maslového krému:
    • Intenzívne šľahajte maslo, až kým nevznikne penová textúra.
    • Postupne pridávajte vychladnutý puding, neustále miešajte.
  4. Dokončenie koláča:
    • Na vychladnutý koláčový základ natrieme maslový krém a rovnomerne ho rozotrieme.
    • Koláč nechajte hodinu vychladnúť v chladničke.
  5. Ozdobenie:
    • Vyšľahajte šľahačkovú smotanu a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobte vrch koláča.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Pre výraznejšiu chuť môžete do cesta pridať vanilkový extrakt alebo štipku škorice.
  2. Ak sa vám pudingový krém zdá príliš sladký, môžete znížiť množstvo cukru podľa chuti.
  3. Koláč je najlepší, keď je dobre vychladený, preto ho pred podávaním nechajte aspoň hodinu v chladničke.
  4. Na ozdobenie môžete použiť aj nastrúhanú čokoládu alebo nasekané orechy, aby koláč vyzeral ešte lákavejšie.

Výborný orechový Oblíž prstVideo recept:

Dúfame, že tento recept na orechový Oblíž prst vám prinesie toľko radosti ako nám a vašej rodine. Je to skvelý spôsob, ako sa vrátiť k starým tradíciám a zároveň potešiť chuťové bunky. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

Súvisiace články:

Fantastický ovocný zákusok s jahodami a pudingom: Jednoduchý recept na famózny jahodový dezert

Cappuccino kocky – skvelý zákusok s chuťou obľúbenej kávy

Tvarohové sviatočné rezy: Zákusok na pohostenie rodiny i návštev, ktorý ich ohromí svojou skvelou chuťou


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché recepty


Súvisiace príspevky

Mäkučký makový závin podľa mojej babky z Maďarska. Tento recept sa v našej rodine dedí už už skoro 50 rokov!

Mäkučký makový závin podľa mojej babky z Maďarska. Tento recept sa v našej rodine dedí už už skoro 50 rokov!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Mäkučký makový závin podľa receptu mojej babky z Maďarska je delikatesa, ktorú si vaša rodina zamiluje. Tento tradičný recept sa v našej rodine dedí už vyše 50 rokov a prináša čerstvú dávku sladkej nostalgie pri každom zakusnutí. Mäkké cesto kombinované so sladkou […]

Dokonalá marináda na grilovanie: Mäso je plné chuti, jemné a vôbec nie vysušené. Vyskúšajte ju aj na stehienká alebo krídelká

Dokonalá marináda na grilovanie: Mäso je plné chuti, jemné a vôbec nie vysušené. Vyskúšajte ju aj na stehienká alebo krídelká

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Túžite po šťavnatom a chutnom grilovanom mäsku? S našou dokonalou marinádou bude vaše grilovanie nezabudnuteľné. Kuracie prsia budú plné chuti, jemné a vôbec nie vysušené. Táto marináda je rýchla, jednoduchá a zaručene ohromí vašich hostí. Objavte tajomstvo dokonalej marinády na grilovanie! Kombinácia […]

Z cukety už nikdy nič iné: Skvelá večera hotová za 10 minút – Jednoduchý a rýchly recept!

Z cukety už nikdy nič iné: Skvelá večera hotová za 10 minút – Jednoduchý a rýchly recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Chcete pripraviť chutnú a rýchlu večeru za pár minút? Táto skvelá večera z cukety je pre vás ideálna! S jednoduchými ingredienciami a len 10 minútami času vytvoríte jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Prečítajte si náš návod, ako na to! Hľadáte rýchly […]

Najlepšie domáce rožky: Rýchly hrnčekový recept

Najlepšie domáce rožky: Rýchly hrnčekový recept

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Chrumkavé, voňavé a domáce rožky sú neodmysliteľnou súčasťou slovenského stola. Vďaka tomuto rýchlemu hrnčekovému receptu si ich hravo pripravíte aj vy. Stačí zmiešať pár základných surovín a o chvíľu sa môžete tešiť na čerstvé pečivo. Zabudnite na kupované rožky a pustite sa […]

Plech na pečenie vyložím lístkovým cestom, poukladám naň dlhé piškóty a za 10 minút pripravím úplne skvelý a lahodný dezert!

Plech na pečenie vyložím lístkovým cestom, poukladám naň dlhé piškóty a za 10 minút pripravím úplne skvelý a lahodný dezert!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Dezert z lístkového cesta s dlhými piškótami je jednoduchý a rýchly na prípravu, no výsledok je ohromujúci. Tento lahodný dezert si zamiluje celá vaša rodina a jeho príprava vám zaberie len pár minút. Ideálny na rôzne oslavy alebo len tak, keď máte […]

Extra rýchly obed z jedného pekáča: Stačí nakrájať bravčové mäso, zemiaky a cibuľu – Od kedy som ich jedol robím ich skoro denne

Extra rýchly obed z jedného pekáča: Stačí nakrájať bravčové mäso, zemiaky a cibuľu – Od kedy som ich jedol robím ich skoro denne

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a chutný obed, ktorý pripravíte v jednom pekáči? Extra rýchly obed z bravčovej krkovičky, zemiakov a cibule je skvelou voľbou! Nielenže šetrí čas, ale aj chuťové poháriky. Stačí nakrájať ingrediencie, vložiť ich do pekáča a nechať piecť. Po pridaní syra […]


Google Správy: Daj nám ⭐