Hľadáte skvelý dezert na pohostenie rodiny a návštev? Vyskúšajte tvarohové sviatočné rezy! Táto lahodná pochúťka s troma vrstvami plnky a jahodovou omáčkou ich zaručene ohromí.
Jednoduchý recept z youtube kanála Dá sa to aj doma na tvarohové sviatočné rezy, ktoré sú perfektné na každú príležitosť. Vďaka striedaniu bielej a kakaovej tvarohovej plnky a lahodnej jahodovej omáčke je tento dezert neodolateľný.
Tvarohové sviatočné rezy
Ingrediencie:
Cesto:
- 5 ks vajec
- 5 PL kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 PL oleja
- 2 PL vody
- 5 PL hladkej múky
- 1 KL kypriaceho prášku
- 2 PL kakaa
Tvarohová plnka:
- 3 plátky želatíny
- 500 g jemného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 200 g kyslej smotany
- 1 PL kakaa
Jahodová omáčka:
- 1 plátok želatíny
- 100 g mrazených jahôd (môžu byť aj čerstvé)
- 1 PL vody
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g čokoládovej polevy
Postup prípravy:
- Vymiešajte vajcia, cukor a vanilkový cukor.
- Preosejte múku a kakaový prášok cez sitko.
- K vajciam pridajte olej a vodu a jemne zamiešajte.
- Do múky pridajte prášok na pečenie a zamiešajte ručne.
- Pridajte kakaový prášok a zamiešajte.
- Cesto vylejte na plech veľkosti 30×40 cm, na ktorý ste položili papier na pečenie, a pečte v rúre na 180 stupňov Celzia po dobu 12-15 minút.
- Namočte plátky želatíny do vody.
- Do tvarohu pridajte práškový cukor a kyslú smotanu a premiešajte.
- Roztopite želatinu v hrnci, zmiešajte ju s tvarohom a premixujte.
- Do druhej misky odoberiete polovicu tvarohovej plnky a pridajte do nej kakaový prášok. Premiešajte.
- Do panvice dajte trochu vody, mrazené jahody a vanilkový cukor a nechajte ich uvrieť.
- Jahody spracujte ručným mixérom, pridajte jeden plátok namočenej želatíny a premiešajte.
- Cesto rozrežte na 3 rovnaké pásy.
- Prvý pás plnite bielou plnkou, na ktorú nanesiete jahodovú omáčku. Prikryjte plátom.
- Zopakujte postup s kakaovou plnkou a jahodovou omáčkou. Prikryjte tretím plátom.
- Vrch polejte čokoládou a dajte tortu na pár hodín do chladničky.
- Pred podávaním zdobte bielou čokoládou a jahodami, nakrájajte na pásiky a podávajte.
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu jahodovú chuť môžete do jahodovej omáčky pridať lyžicu citrónovej šťavy.
- Ak nemáte mrazené jahody, môžete použiť aj čerstvé. Pred použitím ich rozmixujte na pyré.
- Tvarohové rezy môžete ozdobiť aj čerstvým ovocím, napríklad jahodami, malinami alebo čučoriedkami.
Tvarohové sviatočné rezy – Video recept:
Tvarohové sviatočné rezy sú skvelým dezertom, ktorý si zamiluje celá rodina. Sú jednoduché na prípravu a chutia fantasticky. Vyskúšajte ich už dnes!
Súvisiace články:
Špenátové halušky so syrovou omáčkou: Skvelé halušky, ktoré si zamiluje každý ich verný konzument
Chrumkavá pečená krkovička na zelenine: Skvelé chrumkavé mäsko s parádnou prílohou v jednom pekáči
Chrumkavá pečená krkovička na zelenine: Skvelé chrumkavé mäsko s parádnou prílohou v jednom pekáči
Viac skvelých receptov nájdete na YouTube Dá sa to aj doma