Tento recept na domáce šišky pečené v rúre bez oleja je jednoduchý a chutný. Je ideálny na rýchle raňajky alebo ako sladké občerstvenie počas dňa. Recept je tak jednoduchý, že ho budete chcieť pripravovať znova a znova.
Šišky pečené v rúre bez oleja – Ingrediencie:
- 400 g hladkej múky
- 10 g čerstvého droždia
- 60 ml vody
- 8 g vanilkového cukru
- 1 vajce
- 1 PL kryštálového cukru
- 1 ČL soli
- 100 ml mlieka
- 50 g masla
- žĺtok
- cukrársky krém
- práškový cukor
Postup:
Začíname tým, že do hlbokej misky pridáme múku. V strede urobíme dieru, pridáme do nej droždie a teplú vodu. Zmes v strede misky premiešame vidličkou. Pridáme vanilkový cukor, vajce a cukor. V strede metličkou premiešame. Potom pridáme soľ, mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame. Rukou vymiesime hladké cesto. Potom pridáme zmäknuté maslo a opäť vymiesime rukami. Cesto prekryjeme potravinárskou fóliou, utierkou a necháme hodinu kysnúť. Cesto preložíme na pomúčenú podložku, rozvaľkáme ho a pomocou formičky povykrajujeme kruhy. Zo stredu cesta vykrojíme pomocou vrchnáka malú dierku. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prekryjeme utierkou. Necháme 15 minút kysnúť. Vrch šišiek potrieme rozšľahaným žĺtkom. Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 minút. Šišky po upečení prekrojíme na polovicu a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém. Šišky posypeme cukrom, do dierky v strede nanesieme krém. A môžeme servírovať.
Najlepšie pekáčiky na pečenie BANQUET Culinaria sada pekáčov kúpite TU.
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
- Najlepšia paradajková omáčka na pizzu a cestoviny – jednoduchý recept od Jamieho Olivera!
- Ako vyrobiť domáci tvaroh – jednoduchý recept
- Farebný jarný šalát Májovka – ideálny k mäsu aj na grilovačku
- Biely obláčik – jemný nepečený dezert s bielou čokoládou a piškótami!
- Smaragdový koláč – jemný kakaový základ, lahodný krém a svieže želé
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette arabe facili