Najchutnejšia sekaná je ideálnym jedlom pre celú rodinu. Spojenie kvalitného mletého mäsa, voňavej zeleniny a neodolateľnej glazúry zaručí explóziu chutí. Podávajte s nadýchanou zemiakovou kašou a užite si skvelý obed.
Pripravte si najchutnejšiu sekanú, akú ste kedy jedli! Tento overený recept vás prevedie krok za krokom a odhalí tajomstvo dokonale šťavnatej a lahodnej sekané. S našimi tipmi to zvládne aj začiatočník.
Ingrediencie:
Ingrediencie na sekanú:
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa (85/15)
- 2 veľké vajcia
- 1 šálka panko strúhanky
- 2 ČL soli
- 1 ČL čierneho korenia
- 1 ČL sladkej papriky
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1 cibuľa, strúhaná
- Hrsť nasekaného petržlenu
- 2-3 vetvičky čerstvého tymiánu alebo 1 ČL sušeného
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 3 lyžice kečupu
Glazúra:
- 1/2 šálky kečupu
- 1 lyžica bieleho alebo jablčného octu
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1/2 ČL cesnakového prášku
- 1/2 ČL čierneho korenia
Ingrediencie na zemiakovú kašu:
- 1 lb zemiakov
- 1 polievková lyžica soli
- 2 lyžice masla
- 1/2 šálky mlieka
Postup prípravy:
- V miske zmiešajte mleté mäso, vajcia, strúhanku, soľ, korenie, sladkú papriku, cesnak, strúhanú cibuľu, petržlenovú vňať, tymian, worcesterskú omáčku a kečup. Dôkladne premiešajte rukami.
- Vymastite formu na chlieb (rozmery 25 cm x 15 cm x 8 cm) a preložte do nej mäsovú zmes, dobre ju utlačte.
- Pripravte glazúru zmiešaním kečupu, octu, hnedého cukru, cesnakového prášku a čierneho korenia. Polovicou glazúry potrite vrch mäsa.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 1 hodiny.
- Vyberte sekanú z rúry, potrite zvyšnou glazúrou a pečte ďalších 20 minút.
- Medzitým si pripravte zemiakovú kašu. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a varte v osolenej vode približne 18 minút, kým nie sú mäkké.
- Sceďte zemiaky, pridajte maslo a mlieko, a dobre roztlačte, kým nevznikne hladká kaša.
- Sekanú podávajte so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre pikantnejšiu verziu najchutnejšej sekanej pridajte do mäsovej zmesi lyžičku horčice alebo nasekané chilli papričky.
- Ak nemáte po ruke panko strúhanku, môžete použiť aj klasickú strúhanku.
- Najchutnejšiu sekanú môžete podávať aj s inými prílohami, ako napríklad s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
- Zvyšnú sekanú skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.
Video recept:
Veríme, že vám tento recept na najchutnejšiu sekanú priniesol radosť z varenia a že si ju čoskoro vychutnáte s vašimi blízkymi. Podeľte sa s nami o vaše kulinárske zážitky v komentároch!
Súvisiace články:
Neodolateľná domáca sekaná: Recept na šťavnatú a chutnú klasiku, ktorá poteší celú rodinu!
Jednoduchý a chutný vyprážaný karfiol v cestíčku – rýchly recept
Ryža so šampiňónmi a zeleninou na jednej panvici – rýchla príloha alebo ľahká večera
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Essen Rezepte