Dnes vám predstavíme najchutnejší a najjednoduchší recept na kuracie prsia, ktoré môžete pripraviť za 10 minút. Tento recept je tak chutný, že ho varíme takmer každý deň!
Najjednoduchší recept na kuracie prsia – Potrebujeme:
- 3 kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie
- 60 g múky (1/4 šálky)
- 3 1/2 PL masla alebo 2 1/2 PL olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 1/2 PL jablkového octu
- 1 PL sójovej omáčky
- 90 g (1/3 šálky) medu (alebo javorový sirup)
- Pažítka
Postup prípravy:
- Kuracie prsia očistíme a okoreníme soľou a čiernym korením.
- Na panvici roztopíme maslo na stredne vysokom ohni.
- Kuracie prsia obalíme v múke a otrasieme prebytočnú múku.
- Na panvici opečieme kuracie prsia na strednom ohni po dobu 5-6 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Pridáme 4 strúčiky cesnaku, otočíme kuracie prsia a opečieme druhú stranu po dobu 4 minút.
- Pridáme zvyšné maslo, cesnak a premiešame.
- Pridáme 90 g medu (alebo javorový sirup), 1 PL sójovej omáčky a 1 1/2 PL jablkového octu.
- Necháme omáčku povariť. Varíme ďalšie 2-3 minúty alebo kým omáčka mierne nezhustne.
- Na záver posypeme kuracie prsia pažítkou.
Video recept nájdete tu
Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na:
- Čokoládovo-ovsené mesiačiky s džemovou náplňou – Vianočná lahôdka
- Jednoduchý sviatočný koláč s čokoládovým krémom a orechami – Pečiem ho každé Vianoce
- Vianočné Lotus rezy s orechovou piškótou a jemnou plnkou podľa pani Vierky
- Sviatočné luxus čokoládové rezy s ríbezľami a jemným smotanovým krémom
- Vianočný krémový koláč z odpaľovaného cesta – jemný a lahodný
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Essen Rezepte