Objavte neodolateľnú chuť tejto krémovej mandľovej polievky so šafranom a cesnakovými krutónmi. Jednoduchá príprava a bohatá chuť robia z tohto receptu ideálnu voľbu pre akúkoľvek príležitosť.
Táto krémová mandľová polievka so šafranom je skvelým spôsobom, ako vniesť do svojej kuchyne trošku luxusu. Vďaka kombinácii jednoduchých ingrediencií a bohatých chutí sa stane obľúbeným jedlom vo vašej rodine.
Krémová mandľová polievka so šafranom a cesnakovými krutónmi
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 plátky bagety
- 2 plátky bagety
- 5 strúčikov cesnaku
- 50 g lúpaných mandlí
- 720 ml zeleninového vývaru
- 1/4 čajovej lyžičky šafranu
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu
- morská soľ a čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy:
- Vložte vajcia do hrnca a zalejte vodou, len aby boli pokryté. Zohrejte na vysokú teplotu. Keď začne voda vrieť, zakryte hrniec pokrievkou a vypnite oheň. Nechajte vajcia stáť 10 až 11 minút, aby ste získali dokonale uvarené vajcia natvrdo.
- Medzitým zohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte 2 lyžice extra panenského olivového oleja.
- Nakrájajte 4 plátky bagety na malé kocky. Pridajte kocky chleba do horúcej panvice a miešajte, aby sa rovnomerne opražili. Po 4 až 5 minútach, keď budú kocky chleba opečené do zlatista, odstráňte ich z panvice a odložte stranou.
- Do tej istej panvice pridajte ďalšie 2 lyžice extra panenského olivového oleja. Pridajte 2 plátky bagety, cesnak a lúpané mandle. Smažte ingrediencie 3 až 4 minúty. Potom ich odstráňte z panvice a odložte bokom.
- Do tej istej panvice pridajte zeleninový vývar, šafran a sušený tymian. Všetko dobre premiešajte.
- Zatiaľ čo sa vývar zohrieva, pridajte opečené plátky bagety, cesnak a mandle do veľkej a vysokej nádoby. Pridajte 120 ml vody a dochuťte morskou soľou a čiernym korením. Pomocou ponorného mixéra mixujte, kým nezískate husté pyré.
- Keď začne vývar vrieť, pridajte mandľové pyré. Jemne premiešajte, aby sa všetko dobre zmiešalo, potom šľahajte, aby ste odstránili všetky hrudky a získali hladkú krémovú konzistenciu. Varte 10 minút na miernom ohni, potom odstavte z ohňa.
- Prelejte polievku do plytkých misiek. Ozdobte vajcami natvrdo nakrájanými na štvrtiny, malou hŕstkou opečených kúskov chleba a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu chuť šafranu, namočte šafran do teplej vody na 10 minút pred pridaním do vývaru.
- Ak nemáte lúpané mandle, môžete ich blanšírovať doma. Stačí ich ponoriť na pár minút do vriacej vody a potom rýchlo schladiť v studenej vode. Šupka sa tak ľahko odstráni.
- Ak chcete extra chrumkavé krutóny, pred pražením ich mierne pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou.
- Ak nemáte ponorný mixér, použite bežný mixér. Ak by bola zmes príliš hustá, pridajte viac vody alebo vývaru.
- Polievka je vynikajúca aj studená. Skúste ju podávať ako letný osviežujúci pokrm.
Krémová mandľová polievka so šafranom a cesnakovými krutónmi – Video recept:
Tento recept na krémovú mandľovú polievku so šafranom a cesnakovými krutónmi je skvelým spôsobom, ako obohatiť váš jedálniček o luxusné a chutné jedlo. Vďaka jednoduchým krokom a lahodným ingredienciám si môžete vychutnať túto polievku kedykoľvek.
Súvisiace články:
Kuracia polievka s koreňovou zeleninou: Klasický recept mojej babičky!
Vojenská fazuľová polievka – najlepšia na svete
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Spain on a Fork