Search

Krémová mandľová polievka so šafranom a cesnakovými krutónmi: Tradičný španielsky recept!

Krémová mandľová polievka so šafranom a cesnakovými krutónmi
Krémová mandľová polievka so šafranom a cesnakovými krutónmi

Obsah receptu

Objavte neodolateľnú chuť tejto krémovej mandľovej polievky so šafranom a cesnakovými krutónmi. Jednoduchá príprava a bohatá chuť robia z tohto receptu ideálnu voľbu pre akúkoľvek príležitosť.

Táto krémová mandľová polievka so šafranom je skvelým spôsobom, ako vniesť do svojej kuchyne trošku luxusu. Vďaka kombinácii jednoduchých ingrediencií a bohatých chutí sa stane obľúbeným jedlom vo vašej rodine.

Krémová mandľová polievka so šafranom a cesnakovými krutónmi

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 plátky bagety
  • 2 plátky bagety
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 50 g lúpaných mandlí
  • 720 ml zeleninového vývaru
  • 1/4 čajovej lyžičky šafranu
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu
  • morská soľ a čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy:

  1. Vložte vajcia do hrnca a zalejte vodou, len aby boli pokryté. Zohrejte na vysokú teplotu. Keď začne voda vrieť, zakryte hrniec pokrievkou a vypnite oheň. Nechajte vajcia stáť 10 až 11 minút, aby ste získali dokonale uvarené vajcia natvrdo.
  2. Medzitým zohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte 2 lyžice extra panenského olivového oleja.
  3. Nakrájajte 4 plátky bagety na malé kocky. Pridajte kocky chleba do horúcej panvice a miešajte, aby sa rovnomerne opražili. Po 4 až 5 minútach, keď budú kocky chleba opečené do zlatista, odstráňte ich z panvice a odložte stranou.
  4. Do tej istej panvice pridajte ďalšie 2 lyžice extra panenského olivového oleja. Pridajte 2 plátky bagety, cesnak a lúpané mandle. Smažte ingrediencie 3 až 4 minúty. Potom ich odstráňte z panvice a odložte bokom.
  5. Do tej istej panvice pridajte zeleninový vývar, šafran a sušený tymian. Všetko dobre premiešajte.
  6. Zatiaľ čo sa vývar zohrieva, pridajte opečené plátky bagety, cesnak a mandle do veľkej a vysokej nádoby. Pridajte 120 ml vody a dochuťte morskou soľou a čiernym korením. Pomocou ponorného mixéra mixujte, kým nezískate husté pyré.
  7. Keď začne vývar vrieť, pridajte mandľové pyré. Jemne premiešajte, aby sa všetko dobre zmiešalo, potom šľahajte, aby ste odstránili všetky hrudky a získali hladkú krémovú konzistenciu. Varte 10 minút na miernom ohni, potom odstavte z ohňa.
  8. Prelejte polievku do plytkých misiek. Ozdobte vajcami natvrdo nakrájanými na štvrtiny, malou hŕstkou opečených kúskov chleba a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť šafranu, namočte šafran do teplej vody na 10 minút pred pridaním do vývaru.
  • Ak nemáte lúpané mandle, môžete ich blanšírovať doma. Stačí ich ponoriť na pár minút do vriacej vody a potom rýchlo schladiť v studenej vode. Šupka sa tak ľahko odstráni.
  • Ak chcete extra chrumkavé krutóny, pred pražením ich mierne pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou.
  • Ak nemáte ponorný mixér, použite bežný mixér. Ak by bola zmes príliš hustá, pridajte viac vody alebo vývaru.
  • Polievka je vynikajúca aj studená. Skúste ju podávať ako letný osviežujúci pokrm.

Krémová mandľová polievka so šafranom a cesnakovými krutónmiVideo recept:

Tento recept na krémovú mandľovú polievku so šafranom a cesnakovými krutónmi je skvelým spôsobom, ako obohatiť váš jedálniček o luxusné a chutné jedlo. Vďaka jednoduchým krokom a lahodným ingredienciám si môžete vychutnať túto polievku kedykoľvek.

Súvisiace články:

Kuracia polievka s koreňovou zeleninou: Klasický recept mojej babičky!

Kyseľ s vajcom a slaninou: Jednoduchá kyslá polievka, ktorá sa v našich končinách pripravuje už od stredoveku

Vojenská fazuľová polievka – najlepšia na svete


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Spain on a Fork

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty