Cuketová omáčka s kuracím mäsom je nesmierne chutný a lahodný recept, ktorý je ideálny na letný obed. Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne aj začiatočník.
Cuketová omáčka s kuracím mäsom – Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs
- 2 stredne veľké cukety
- 120 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice hladkej múky
- Korenie podľa chuti
- Soľ podľa chuti
- 70g masla
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 stredne veľká cibuľa
Postup prípravy
Začnite tým, že si ošúpete cibuľu a nakrájate ju na malé kúsky. Kuracie prsia tiež nakrájajte na menšie kúsky. Na panvicu dajte maslo a orestujte cibuľu dozlatista. K cibuli pridajte kuracie prsia a restujte spolu, kým sa mäso nezatiahne.
Pridajte pretlačený cesnak a premiešajte. Podlejte vodou a pod pokrievkou dusíte. Medzitým si pripravte cuketu. Ošúpte ju a nastrúhajte. Strúhanú cuketu pridajte na panvicu a premiešajte. Opäť podlejte vodou, pridajte sušenú bazalku a nechajte spolu dusiť.
Nakoniec si v smotane rozmiešajte hladkú múku. Prilejte na panvicu a premiešajte. Nechajte prejsť varom, aby v omáčke nebola cítiť múka.
Ako prílohu môžete podávať cestoviny alebo varené či opekané zemiaky.
Video recept
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na
- Vianočný kaki dezert len z dvoch ingrediencií – Rýchly a jednoduchý
- Pečená palacinková rolka s jogurtovým krémom – Čarovný dezert, ktorý očarí každého
- Najlepšie vianočné perníčky z 1 kila múky, ktoré musíte mať na sviatočnom stole
- Najlepšie mäkké medovníčky – Už nikdy nebudete chcieť piecť iné
- Marocké mandľové guľôčky s orechami: Jemný vianočný dezert bez múky, ktorý sa rozplýva v ústach
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Vařečka