Search

Jednoduché kuracie teriyaki s varenou ryžou a pažítkou: Rýchla večera z jednej panvice

Kuracie teriyaki
Kuracie teriyaki

Obsah receptu

Publikované: 16. októbra 2025, 07:00

Sú dni, keď na varenie zostáva sotva pár minút. Presne vtedy prichádza na rad tento recept. Je to môj tajný tromf na bleskovú večeru, ktorá je plná chuti a všetko pripravíte v jedinej panvici. Žiadna hora riadu, žiadny stres, len fantastické jedlo na stole do 20 minút.

Kombinácia sladko-slanej teriyaki omáčky so šťavnatým kuracím mäsom je jednoducho návyková. Tento recept je dôkazom, že aj za pár minút sa dá vykúzliť jedlo, ktoré chutí ako z ázijskej reštaurácie.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 10 min
  • Čas varenia: 15 min
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 550 kcal/porcia
  • Trend: Rýchla večera / Z jednej panvice

Potrebujeme

Teriyaki omáčka:

  • 3 PL teriyaki omáčky
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 3 PL pomarančovej šťavy
  • 1 ČL sušeného cesnaku (alebo 1 prelisovaný strúčik čerstvého)
  • 1/2 ČL sušeného mletého zázvoru (alebo 1 ČL čerstvo strúhaného)
  • 1/2 ČL zemiakového škrobu

Základ:

  • 400 g kuracích pŕs
  • 1–2 PL rastlinného oleja
  • 200 g varenej ryže (na servírovanie)
  • čerstvá pažítka, jarná cibuľka a sezamové semienka na ozdobu

Postup prípravy

  1. Najprv si dajte variť ryžu podľa návodu na obale, keďže jej príprava trvá najdlhšie.
  2. Medzitým si pripravte omáčku. V malej miske metličkou dôkladne zmiešajte teriyaki omáčku, sójovú omáčku, pomarančovú šťavu, sušený cesnak, zázvor a zemiakový škrob.
  3. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na menšie kocky alebo rezance. Vložte ich do misky, pridajte 2 lyžice pripravenej omáčky a premiešajte. Nechajte krátko marinovať, kým si pripravíte panvicu.
  4. Vo veľkej panvici alebo woku na rozpálenom oleji sprudka opečte kuracie mäso zo všetkých strán dozlatista, trvá to približne 4–6 minút.
  5. Keď je mäso hotové, zalejte ho zvyškom pripravenej omáčky.
  6. Za stáleho miešania varte 2–3 minúty, kým omáčka nezhustne a pekne neobalí každý kúsok mäsa.

Videorecept

2 praktické tipy na záver

  1. Krátke marinovanie pre extra šťavnatosť: Nevynechajte krátke marinovanie mäsa v časti omáčky. Aj 10 minút stačí na to, aby mäso nasiaklo chuť a po opečení bolo oveľa šťavnatejšie.
  2. Čerstvé je najlepšie: Ak máte možnosť, vymeňte sušený cesnak a zázvor za čerstvé. Chuť bude neporovnateľne intenzívnejšia a aromatickejšia. Čerstvý cesnak pridajte do panvice tesne pred zaliatím omáčkou.

Jednoduché variácie

  • So zeleninou: Spolu s mäsom môžete na panvici opiecť aj obľúbenú zeleninu – na prúžky nakrájanú mrkvu, papriku alebo ružičky brokolice.
  • Hovädzie teriyaki: Namiesto kuracích pŕs použite tenké plátky hovädzej sviečkovice. Opekajte ich však ešte kratšie a sprudka, aby zostali jemné.

Hotové kuracie teriyaki podávajte s uvarenou ryžou. Na tanieri jedlo štedro posypte nasekanou pažítkou, jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.

Recept vychádza z verzie uverejnenej na youtube Vaříme s Mozkem, upravila a prepracovala ho redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty