Ste pripravení očariť vašich hostí na veľkonočnom stole? Objavte s nami kúzlo prípravy jedinečného dezertu, ktorý už získal srdcia na cukrárskej súťaži! Vyskúšajte náš tajný recept na tortové rezy, ktorý je nielen vizuálne pôsobivý, ale jeho chuť je nezabudnuteľná. Postupujte krok za krokom a pripravte si s nami tento výnimočný dezert, ktorým zaručene ohúrite každého!
Ak hľadáte perfektný recept na veľkonočný dezert, práve ste ho našli! Naše tortové rezy, ocenené na cukrárskej súťaži, sú dokonalou kombináciou lahodného kakaového a svetlého cesta, bohatého krému a neodolateľnej čokoládovej polevy. Učte sa od majstrov a zažite radosť z pečenia s naším podrobným návodom.
Tajný recept na tortové rezy
Ingrediencie:
- Kakaové cesto:
- 6 bielkov
- 110 g cukru
- 6 žĺtkov
- 100 g hladkej múky
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 20 g kakaa
- Svetlé cesto:
- 4 bielka
- 75 g cukru
- 90 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 4 žĺtky
- Sirup:
- 200 ml vody
- 200 ml jahodového sirupu
- Poleva:
- 150 g čokolády
- 100 ml hustej smotany
- Krém:
- 400 ml mlieka
- 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu
- 200 g cukru
- vanilkový extrakt
- 250 g masla
Postup prípravy:
Krém
Zmiešajte 100 ml mlieka a 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu. Dajte variť 300 ml mlieka s neustálym miešaním spolu s 200 g cukru a vanilkovým extraktom. Po zovretí pridajte zmiešané mlieko s vanilkovým pudingom a neustále miešajte, až kým zmes nezhustne. Zmes prikryte potravinárskou fóliou, aby sa na povrchu nevytvorila kožka, a nechajte úplne vychladnúť.
Kakaové cesto
V miske vyšľahajte 6 bielkov, postupne pridajte 110 g cukru a neustále miešajte. Pridajte 6 žĺtkov a vyšľahajte do tuhého snehu. Zmiešajte 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 g hladkej múky a 20 g kakaa a preosejte do zmesi. Jemne vmiešajte. Cesto rozdeľte na dve polovice a každú polovicu uhladte na plech s papierom na pečenie s rozmermi 33 x 29 cm. Cesto pečieme pri 180 °C po dobu 5 minút na hornom/spodnom ohreve. Upečený základ nechajte úplne vychladnúť.
Svetlé cesto
V miske vyšľahajte 4 bielka a pridajte 75 g cukru. Po častiach pridávajte 4 žĺtky a miešajte. Zmiešajte 90 g hladkej múky s lyžičkou prášku do pečiva a preosejte do zmesi. Jemne vmiešajte vareškou. Cesto uhladte na plech s papierom na pečenie s rozmermi 33 x 29 cm. Cesto pečieme pri 180 °C po dobu 10 minút na hornom/spodnom ohreve. Upečený základ nechajte úplne vychladnúť.
Krém
250 g masla vyšľahajte do vzdušnej a ľahkej konzistencie. Miešajte a postupne pridávajte vychladnutý krém. Polovicu vzniknutého krému natrieme na kakaové cesto a uhladíme. Na krém položte svetlé cesto.
Sirup
Zmiešajte 200 ml vody a 200 ml jahodového sirupu. Sirup natrite na svetlé cesto štetcom. Potom natrite na sirupové cesto asi tretinu krému a naň položte kakaové cesto. Zvyšnú tretinu krému natrite na vrch kakaového cesta. Tortu vložte do chladničky vychladnúť.
Poleva
150 g čokolády roztopte v miske nad parou a pridajte 100 ml smotany. Polevu roztiahnite po vrchu koláča.
Po vychladnutí zarovnajte okraje a nakrájajte.
Dobrú chuť!
Tajný recept na tortové rezy – Video recept
Gratulujeme! Práve ste dokončili prípravu úžasného dezertu, ktorý oslní každého hosta na vašom veľkonočnom stole. Tieto tortové rezy nie sú len potešením pre oko, ale ich chuť je neodolateľná. Nechajte sa unášať vĺnou chutí a vychutnajte si každý kúsok tohto kulinárskeho diela. Dobrú chuť!
Súvisiace články
Jemná čokoládová torta: Klasická torta, akú nám robievali naše mamy na narodeniny
Čokoládové tyčinky len 3 ingrediencií a za 10 minút: Ideálne na všetky sviatky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte