Hľadáte recept na chutné a ľahko pripraviteľné pizzovníky? Vyskúšajte naše pizzovníky z kysnutého cesta, ktoré sú tak chutné, že na stole nezostane ani kúsok!
Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta – jednoduchý recept na lahodnú pizzu, ktorá poteší celú rodinu.
Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta
Ingrediencie:
- Cesto:
- 350 g hladkej múky 00
- 270 ml teplej vody
- 1 polievková lyžica suchého droždia
- 1 čajová lyžička cukru
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- Pre náplň:
- 2 cibule, nakrájané
- 250 g mletého mäsa
- 1 paprika, nakrájaná
- Soľ
- Čierne korenie
- Oregano
- Olivový olej
- Ostatné:
- Nastrúhaná mozzarella
- Paradajková šťava
- 1 vajce zmiešané s mliekom na potretie
- Sezamové semienka na posypanie
- Nakrájaná paprika na ozdobu
Tipy:
- Namiesto mletého mäsa môžete použiť aj kuracie mäso, slaninu alebo salámu.
- Do náplne môžete pridať aj ďalšiu zeleninu, napríklad olivy, šampiňóny alebo cuketu.
- Pizzovníky môžete pred pečením potrieť cesnakovým olejom pre extra chuť.
- Ak nemáte sezamové semienka, môžete ich nahradiť inými semienkami, napríklad slnečnicovými alebo chia semienkami.
Postup prípravy:
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, teplú vodu, suché droždie a cukor. Nechajte zmes chvíľu odpočívať.
- Pridajte olivový olej a soľ. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu vody. Vypracujte hladké cesto a nechajte kysnúť 45 minút.
- Pripravte náplň. Na panvici na olivovom oleji opražte cibule, mleté mäso a papriku. Osolte, okoreňte a pridajte oregano. Varíte, až kým nie je mäso uvarené a zelenina udusená.
- Cesto rozdelte na 6 rovnakých guličiek. Na pomúčnenej doske každú guličku rozvaľkajte do tvaru lodičky.
- Do každej lodičky pridajte nastrúhanú mozzarellu, pripravenú mäsovú náplň a na vrch trochu paradajkovej šťavy.
- Lodičky zabalte a umiestnite na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potrite lodičky zmesou z vajíčka s mliekom a posypte sezamovými semienkami. V strede každej lodičky spravte nožom otvor, posypte mozzarellou a ozdobte nakrájanou paprikou.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút.
Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta – Video recept:
Tieto pizzovníky z kysnutého cesta sú ideálnym jedlom pre rodinnú večeru alebo stretnutie s priateľmi. Sú chutné, sýte a ľahko sa pripravujú. Vyskúšajte ich už dnes a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché arabské recepty