Search

Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta: Tak chutné, že na stole nezostane nič!

Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta
Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta

Obsah receptu

Hľadáte recept na chutné a ľahko pripraviteľné pizzovníky? Vyskúšajte naše pizzovníky z kysnutého cesta, ktoré sú tak chutné, že na stole nezostane ani kúsok!

Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta – jednoduchý recept na lahodnú pizzu, ktorá poteší celú rodinu.

Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta

Ingrediencie:

  • Cesto:
    • 350 g hladkej múky 00
    • 270 ml teplej vody
    • 1 polievková lyžica suchého droždia
    • 1 čajová lyžička cukru
    • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
    • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • Pre náplň:
    • 2 cibule, nakrájané
    • 250 g mletého mäsa
    • 1 paprika, nakrájaná
    • Soľ
    • Čierne korenie
    • Oregano
    • Olivový olej
  • Ostatné:
    • Nastrúhaná mozzarella
    • Paradajková šťava
    • 1 vajce zmiešané s mliekom na potretie
    • Sezamové semienka na posypanie
    • Nakrájaná paprika na ozdobu

Tipy:

  • Namiesto mletého mäsa môžete použiť aj kuracie mäso, slaninu alebo salámu.
  • Do náplne môžete pridať aj ďalšiu zeleninu, napríklad olivy, šampiňóny alebo cuketu.
  • Pizzovníky môžete pred pečením potrieť cesnakovým olejom pre extra chuť.
  • Ak nemáte sezamové semienka, môžete ich nahradiť inými semienkami, napríklad slnečnicovými alebo chia semienkami.

Postup prípravy:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte múku, teplú vodu, suché droždie a cukor. Nechajte zmes chvíľu odpočívať.
  2. Pridajte olivový olej a soľ. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu vody. Vypracujte hladké cesto a nechajte kysnúť 45 minút.
  3. Pripravte náplň. Na panvici na olivovom oleji opražte cibule, mleté mäso a papriku. Osolte, okoreňte a pridajte oregano. Varíte, až kým nie je mäso uvarené a zelenina udusená.
  4. Cesto rozdelte na 6 rovnakých guličiek. Na pomúčnenej doske každú guličku rozvaľkajte do tvaru lodičky.
  5. Do každej lodičky pridajte nastrúhanú mozzarellu, pripravenú mäsovú náplň a na vrch trochu paradajkovej šťavy.
  6. Lodičky zabalte a umiestnite na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Potrite lodičky zmesou z vajíčka s mliekom a posypte sezamovými semienkami. V strede každej lodičky spravte nožom otvor, posypte mozzarellou a ozdobte nakrájanou paprikou.
  8. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút.

Dokonalé pizzovníky z kysnutého cestaVideo recept:

Tieto pizzovníky z kysnutého cesta sú ideálnym jedlom pre rodinnú večeru alebo stretnutie s priateľmi. Sú chutné, sýte a ľahko sa pripravujú. Vyskúšajte ich už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché arabské recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty