Search

Tradičný cesnakový posúch podľa nášho receptu: Je tak dobrý, že ho budete robiť dvakrát týždenne!

Tradičný cesnakový posúch
Tradičný cesnakový posúch

Obsah receptu

Hľadáte recept na jednoduchú, chutnú a rýchlu pochúťku? Vyskúšajte náš tradičný cesnakový posúch! S touto klasikou nikdy nesklamete, či už ju pripravíte pre rodinu alebo priateľov.

Tento lahodný posúch je plný chuti cesnaku a byliniek a vďaka kysnutému cestu má krásne nadýchanú štruktúru. Je ideálny ako predjedlo, ľahká večera alebo príloha k rôznym jedlám.

Tradičný cesnakový posúch

Ingrediencie:

  • 100 ml teplého mlieka
  • 100 ml teplej vody
  • 1 lyžička suchého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 50 g masla
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mozzarella

Postup prípravy:

  1. Vytvoríme kvások zo 100 ml teplého mlieka, 100 ml vody, suchého droždia, lyžičky cukru a 2 lyžíc oleja. Necháme chvíľu napučať.
  2. Pridáme múku, soľ a maslo. Premiešame a vypracujeme cesto.
  3. Necháme cesto 45 minút kysnúť na teplom mieste alebo v miske zakrytej utierkou.
  4. Na pekáč si položíme papier na pečenie a posypeme ho múkou.
  5. Pridáme cesto a dôkladne ho roztiahneme do tvaru placky. Necháme kysnúť ešte 15 minút.
  6. Maslo zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a pretlačenými alebo nastrúhanými strúčikmi cesnaku.
  7. Do cesta urobíme vareškou malé dierky a vsade naplníme cesnakovo-maslovou zmesou.
  8. Posypeme nastrúhaným syrom mozzarella.
  9. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia po dobu 20 minút.

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť cesnaku môžete do cesnakovo-maslovej zmesi pridať aj nasekané chilli papričky.
  • Ak nemáte čerstvú petržlenovú vňať, môžete ju nahradiť sušenou.
  • Posúch môžete posypať aj inými druhmi syra, napríklad parmezánom alebo eidamom.
  • Z posúcha môžete formovať aj menšie buchty.

Tradičný cesnakový posúchVideo recept:

Tradičný cesnakový posúch je jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začínajúci kuchár. S trochou snahy si ho môžete vychutnať už o pár hodín.

Súvisiace články:

Tradičný slovenský posúch s bryndzou, kyslou smotanou a opečenou slaninkou podľa babky Stanky

Vynikajúci turecký posúch so syrom: Recept som si doniesla z dovolenky – najlepšie pohostenie!

Sedliacke posúchy so zemiakovo-syrovou plnkou: Nemôžeme sa ich nabažiť, robím už tretiu dávku!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché arabské recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty