Search

Tradičný slovenský posúch s bryndzou, kyslou smotanou a opečenou slaninkou podľa babky Stanky

Posúch s bryndzou
Posúch s bryndzou

Obsah receptu

Hľadáte recept na tradičný slovenský posúch s bryndzou, kyslou smotanou a opečenou slaninkou? Ten náš je podľa receptu babky Stanky a zaručene vám zachutí!

Lahodný a jednoduchý recept na posúch s bryndzou, kyslou smotanou a opečenou slaninkou, ktorý poteší celú rodinu. Ideálny na nedeľnú večeru alebo len tak na mlsanie.

Posúch s bryndzou, kyslou smotanou a opečenou slaninkou

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 50 g droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 vajcia
  • 100 g masla
  • 300 g bryndze
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 g slaniny (narezanej na drobné kúsky)

Postup prípravy:

1. Príprava cesta:

  • Rozpustite droždie v teplom mlieku s cukrom.
  • Do veľkej misky nasypejte múku a pridajte rozpustené droždie.
  • Pridajte vajcia, soľ a rozpustené maslo.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie do hladka a vypracujte cesto.
  • Cesto nechajte v miske pokryté uterákom na teplom mieste asi 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.

2. Pečenie:

  • Po vykysnutí cesto premiesite a vyvaľkajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Na rozvaľkané cesto rovnomerne rozotrite bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou.
  • Slaninku nakrájajte na kocky, trocha opražte a pridajte na cesto. Prípadne môžete spolu so slaninkou opražiť aj nakrájanú cibuľu.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C, kým posúch nie je zlatistý a upečený, približne 20-25 minút.

3. Servírovanie:

  • Keď je posúch upečený a vychladnutý, nakrájajte ho na porcie a podávajte.

Tipy:

  • Namiesto slaninky môžete použiť aj údené mäso.
  • Ak nemáte bryndzu, môžete ju nahradiť taveným syrom.
  • Posúch môžete pred pečením posypať aj strúhaným syrom.
  • Pre pikantnejšiu chuť môžete do cesta pridať trochu mletého čierneho korenia.

Tradičný slovenský posúch s bryndzou, kyslou smotanou a opečenou slaninkou je chutné a sýte jedlo, ktoré si zaručene zamilujete. Vyskúšajte náš recept a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Najlepší recept na domáci sendvič a bagety od babky Stanky: Zaručene sa vydaria!

Zapečené zemiaky so šunkou, syrom a vajcami podľa babky Stanky: Veľmi jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu!

Vynikajúci jablčník babky Stanky, po ktorom sa len zapráši: Chutný a veľmi jemný koláčik!


Recept pre Vás s láskou napísala babka Stanka z Z každého rožka troška

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty