Search

Najlepší recept na domáci sendvič a bagety od babky Stanky: Zaručene sa vydaria!

Recept na domáci sendvič
Recept na domáci sendvič

Obsah receptu

Hľadáte ten najlepší recept na domáci sendvič a bagety, ktorý zaručene poteší celú rodinu? Potom ste na správnom mieste! Tento recept od babky Stanky je jednoduchý, rýchly a výsledok je vždy perfektný. Sendviče sú chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra, s lahodnou chuťou, ktorej neodolá nikto.

Už žiadne kupované sendviče plné éčiek a konzervantov! S týmto receptom si môžete vychutnať domáce sendviče a bagety, ktoré sú chutné, zdravé a oveľa lacnejšie. A navyše, príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.

Recept na domáci sendvič

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • ½ kocky droždia
  • 300 ml vlažnej vody
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 3 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička cukru

Postup prípravy:

  1. V malom množstve vlažnej vody rozpustite droždie a cukor, aby ste pripravili kvások. Nechajte na teplom mieste, kým nezačne pracovať a objaví sa pena.
  2. Po vykysnutí kvások nalejte do misky s múkou a pridajte ostatné suroviny: vlažnú vodu, olej a soľ.
  3. Cesto dôkladne vymiešajte, kým nie je hladké a pružné. Prekryte ho utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť, kým sa objem cesta nerozšíri.
  4. Po vykysnutí cesto rozdelte na dve polovice a každú formujte do tvaru sendviča alebo bagety. Nechajte ich ešte chvíľu podkysnúť.
  5. Pripravte si plech s papierom na pečenie. Sendviče preložte na plech, prekryte utierkou a nechajte ešte krátko kysnúť.
  6. Pred pečením potrite povrch sendvičov slanou vodou alebo rozšľahaným vajíčkom.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 190 °C po dobu 10 minút, potom znížte teplotu na 180 °C a pečte ďalších 20 až 25 minút, podľa toho, ako váš rúra pečie.

Tipy:

  • Pre ešte chutnejší sendvič môžete do cesta pridať rôzne bylinky, napríklad oregano, bazalku alebo rozmarín.
  • Sendviče môžete naplniť čímkoľvek máte radi, napríklad šunkou, syrom, salámou, zeleninou, vajíčkom a podobne.
  • Ak nemáte čas na kysnutie cesta, môžete ho urýchliť tak, že ho dáte na teplé miesto, napríklad do rúry vyhriatej na 50 °C.
  • Sendviče môžete piecť aj na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  • Pred pečením potrite sendviče slanou vodou alebo rozšľahaným vajíčkom, aby získali krásnu farbu a lesk.

Ak ste milovníkom domáceho pečenia tento recept určite vyskúšajte.

Súvisiace články:

Sezóna grilovačiek je tu! Upečte si s nami najlepší pita chlieb, všetci naň budú pýtať recept!

Výborný domáci chlieb: V obchode ho už nekupujem, z jednej dávky mám 3 chlebíky!

Najlepšie domáce hrnčekové rožky: Najmäkšie rožteky na svete, sú čerstvé aj na druhý deň!


Recept pre Vás s láskou napísala babka Stanka z Z každého rožka troška, Autor fotky: Bruno Thethe

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty