Hľadáte skvelý recept na rýchlu a chutnú večeru? Vyskúšajte bravčové rezne pod syrovou perinkou! Jemné a šťavnaté mäsko pod chrumkavou kôrkou z syra a zemiakov je jednoducho dokonalé.
Chcete ohromiť svojich hostí? Bravčové rezne pod syrovou perinkou sú tým pravým receptom! Tieto šťavnaté a chutné rezne sú ideálne na každú príležitosť.
Bravčové rezne pod syrovou perinkou
Ingrediencie:
- 1-1,2 kg mäsového karé
- Soľ
- Čierne korenie
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 1 cibuľa
- Olej
- 100-120 g syra
- 1 lyžička horčice
- 2 lyžice majonézy
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- Papier na pečenie
Postup prípravy:
- Začneme tým, že mäso z karé nakrájame na tenké plátky. Plátky mäsa prikryjeme potravinovou fóliou a jemne naklepeme. Potom ich osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhané zemiaky ochutíme soľou a korením.
- Zapekaciu misu potrieme trochou rastlinného oleja a na ňu navrstvíme pripravené zemiaky.
- Cibuľu nakrájame na tenké plátky a rozložíme ju na vrstvu zemiakov.
- Syr nastrúhame a premiešame s horčicou, majonézou a jogurtom. Túto zmes ochutíme soľou a dobre premiešame.
- Túto syrovú zmes rozotrieme na plátky mäsa.
- Plech prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov po dobu 20 minút.
- Po uplynutí tejto doby odstránime papier a pečieme ešte ďalších 20 minút, kým mäso nezíská zlatistú farbu.
Tieto bravčové rezne pod perinkou sú skvelým spôsobom, ako pripraviť rýchlu a chutnú večeru. Navyše, môžete ich prispôsobiť podľa svojich chutí – namiesto mäsového karé môžete použiť bravčový alebo kurací rezeň. Prajeme vám dobrú chuť!
Video recept:
Bravčové rezne pod syrovou perinkou sú skvelou voľbou pre každú príležitosť. Sú rýchle a jednoduché na prípravu a určite si ich zamilujete.
Súvisiace články
Najlepšie BRAVČOVÉ rezne so smotanovo-syrovou omáčkou aké ste kedy jedli: Obed za 30 minút!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell