Zapekané farárske rezne so syrom sú výbornou voľbou na nedeľný obed. Sú jednoduché na prípravu a zároveň veľmi chutné.
Recept na zapekané farárske rezne so syrom je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchly a chutný obed.
Zapekané Farárske rezne so syrom
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového karé
- 2 stredné cibule
- 1 veľká paradajka
- 240 g syra (mozzarella alebo iný podľa výberu)
- 1 polievková lyžica majonézy
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
- 1 polievková lyžica kečupu
- 1 čajová lyžica horčice
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup prípravy:
- Cibuľu nakrájajte na polmesiačiky a premiešajte s majonézou, soľou a korením.
- Paradajku umyte a nakrájajte na kolieska.
- V miske zmiešajte kyslú smotanu alebo jogurt s kečupom a horčicou.
- Bravčové karé nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1,5 cm. Na okrajoch urobte malé zárezy a na povrchu narežte mriežku.
- Osolte a okoreňte mäso z oboch strán a uložte na plech s papierom na pečenie.
- Na každý plát mäsa nanesieme pripravenú omáčku, položíme koliesko paradajky a navrstvíme cibuľovú zmes.
- Zakryjte alobalom a pečte v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 50 minút.
- Po uplynutí tejto doby odokryjte a na každý plát mäsa položte plátok syra. Zapečte do zlatista.
Video recept:
Recept môžete podľa chuti upraviť. Napríklad, môžete použiť iný druh syra, napríklad mozzarellu, cheddar alebo eidam. Môžete tiež pridať do omáčky ďalšie ingrediencie, napríklad cesnak, šunku alebo huby.
Určite si ich obľúbite!
Súvisiace články
Ak chcete prekvapiť svoju rodinu, pripravte im tieto fantastické obložené kuracie rezne v rúre!
Zapekané prezidentské rezne so šampiňónmi a syrom: Lepší obed nepoznám!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Sprint varenie