Zapečená cuketa so zemiakmi a mozzarellou: Ak hľadáte jednoduchý a zdravý recept, ktorý je ideálny na letné obedy, tento recept je práve pre vás.
Zapečená cuketa so zemiakmi a mozzarellou – Potrebujeme:
- 2 cukety
- 3 veľké zemiaky
- 3 vajcia
- 100 ml olivového oleja
- 1 šálku hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- petržlenovú vňať
- jarnú cibuľku
- 120 g mozzarelly
- paradajková omáčka
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- soľ
- korenie
Na omáčku:
- kôpor
- 2 PL bieleho jogurtu
- 2 PL majonézy
- 1 strúčik cesnaku
Postup prípravy:
Začneme tým, že cuketu nahrubo nastrúhame a preložíme ju do väčšej misky, kde ju posolíme a premiešame. Necháme ju 15 minút odstáť. Zemiaky nastrúhame a zalejeme vodou, aby nezhnedli. Vajcia, olivový olej rozšľaháme v miske, pridáme múku, prášok do pečiva a vyšľaháme. Z cukety a zemiakov vytlačíme šťavu a pridáme ich do misky s vajíčkovou zmesou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nakrájanú cibuľku, mletú papriku, soľ, korenie a všetko spolu dôkladne premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme olejom a rovnomerne nanesieme zeleninové cesto. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a na vrch naukladáme nakrájanú mozzarellu. Plech vložíme do rúry a pečieme hodinu pri teplote 180°C.
Omáčku pripravíme tak, že do malej misky pridáme jogurt, majonézu, nasekaný kôpor, pretlačený cesnak a premiešame.
Táto omáčka dodá našemu zeleninovému koláču svieži a pikantný nádych.
Fantastickú zapečenú cuketu so zemiakmi a mozzarellou podávame s lahodnou omáčkou. Tento jednoduchý a zdravý recept je ideálny na letné obedy a je tak chutný, že ho budete chcieť pripravovať znova a znova.
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na
- Čokoládovo-ovsené mesiačiky s džemovou náplňou – Vianočná lahôdka
- Jednoduchý sviatočný koláč s čokoládovým krémom a orechami – Pečiem ho každé Vianoce
- Vianočné Lotus rezy s orechovou piškótou a jemnou plnkou podľa pani Vierky
- Sviatočné luxus čokoládové rezy s ríbezľami a jemným smotanovým krémom
- Vianočný krémový koláč z odpaľovaného cesta – jemný a lahodný
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Leckerer Kanal