Pohľad na zlatisté Vianočné maslové sušienky, ktoré práve vybrali zo súrodnej teploty rúry, rozveselí srdce každého maškrtníka. Ich jemná maslová vôňa sa rozlieha domovom a sľubuje sladký zážitok plný chutí a radosti.
Tento recept na Vianočné maslové sušienky je ako stvorený pre rodinné pečenie. Otvorte spolu kuchársku knihu tradičných receptov a vytvorte z týchto sviatočných pochúťok neodolateľnú vianočnú atmosféru. Uvidíte, že tieto sušienky sa stanú hviezdou vášho vianočného stola.
Vianočné maslové sušienky
Ingrediencie:
- Vanilkové sušienky:
- 100g masla
- 60g práškového cukru
- štipka soli
- 1/2 vanilkového struku alebo vanilkový extrakt
- 1 žĺtok
- 130g hladkej múky
- 35g mletých mandlí
- Kakaové sušienky:
- 100g masla
- 60g práškového cukru
- 10g kakaového prášku
- štipka soli
- 1 žĺtok
- 125g hladkej múky
- 30g mletých mandlí
Postup prípravy:
Maslo odmeriame a necháme ho dosiahnuť izbovú teplotu.
Maslo vymiešame do mäkka, pridáme práškový cukor, štipku soli a vanilku.
Pridáme žĺtok a dôkladne premiešame.
Do zmesi vsypeme múku a mleté mandle a premiešame do hladkého cesta.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a rozvaľkáme na požadovanú hrúbku.
Potom ho vložíme do chladničky na aspoň hodinu, aby stuhlo.
Cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku približne 8 mm a opäť dáme chladiť.
Pripravíme si kakaové cesto podobne ako vanilkové, ale namiesto vanilky použijeme kakaový prášok.
Vyberte cesto z chladničky a vykrajujte z neho rôzne tvary. Pre inšpiráciu môžete pozrieť video.
Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 15–18 minút.
Dobrú chuť!
Vianočné maslové sušienky – Video recept
Vianočné maslové sušienky, krásne a chutné, sú ideálnym spôsobom, ako pridať kúzlo do vašich vianočných sviatkov.
Súvisiace články
Výborné krehké sušienky KVETINKY nielen na Vianoce: Neuveriteľne dobré!
Najjednoduchší recept na maslové sušienky vôbec! Za 10 minút! Chutia lepšie ako z obchodu!
Legendárne žĺtkové rezy: Najtradičnejší nielen vianočný dezert!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála HidaMari Cooking