Search

Uvarte si šošovicu týmto spôsobom: Budete ohromení chuťou tohto prívarku!

Šošovicový prívarok
Šošovicový prívarok

Obsah receptu

Hľadáte chutné a výživné vegetariánske jedlo? Vyskúšajte náš šošovicový prívarok s kari! Tento prívarok je plný bielkovín a vlákniny a je pripravený za menej ako 45 minút.

Lahodny a výživny šošovicovy prívarok s kari je ideálny pre vegetariánov aj mäsožravcov. Vďaka rýchlej a jednoduchej príprave je toto jedlo ideálne pre rušný deň.

Šošovicový prívarok

Ingrediencie:

  • 200 g červenej šošovice, namočenej na 30 minút
  • Zeleninový olej
  • 1 lyžica semien rasce (kmínu)
  • 1 veľká cibuľa (150 g), najemno nakrájaná
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička koriandrového prášku
  • 1 lyžička čili prášku alebo papriky
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • 3 paradajky, premenené na pyré
  • 2 bobkové listy
  • Soľ podľa chuti
  • 4 šálky (960 ml) vody
  • 2 cibule (300 g), nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice masla (30 g)
  • 2 strúčiky cesnaku (10 g), mleté
  • Sušené čili vločky
  • Čerstvý koriander, nasekaný

Postup prípravy:

  1. Šošovicu premyjte a namočte na 30 minút.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte semienka rasce. Pražte asi minútu.
  3. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne.
  4. Pridajte cesnak, zázvor, koriander, čili prášok a kurkumu. Premiešajte a krátko opečte.
  5. Pridajte trochu vody, aby sa korenie nepripálilo, a potom pridajte pasírované paradajky. Varíte 5 minút.
  6. Pridajte namočenú šošovicu, bobkové listy a soľ. Zalejte štyrmi šálkami vody a varíte pod pokrievkou na strednom ohni asi 30 minút, kým šošovica nie je mäkká.
  7. Medzitým na ďalšej panvici rozohrejte olej a opečte tenké plátky cibule do zlatista. Odkvapkajte a odložte na bok.
  8. V inej panvici roztopíte maslo, pridajte mletý cesnak a sušené čili vločky. Keď cesnak chytí farbu, znížte teplotu a pridajte lyžičku čili alebo papriky.
  9. Túto zmes pridajte k uvarenej šošovici spolu s nasekaným koriandrom a dobre premiešajte. Nakoniec pridajte opečenú cibuľu a ešte raz premiešajte.
  10. Podávajte horúce s čerstvým chlebíkom alebo ako prílohu k ryži. Pridajte ešte trochu čerstvého koriandru pre zvýraznenie chuti.

Tipy:

  • Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať viac kari korenia alebo chilli papričiek.
  • Do prívarku môžete pridať aj inú zeleninu, napríklad mrkvu, zeler alebo papriku.
  • Ak nemáte radi koriander, môžete ho nahradiť petržlenovou vňaťou.
  • prívarok môžete podávať s čerstvým chlebom alebo s pita chlebom.
  • Pre vegánsku verziu prívarku použite rastlinný vývar a rastlinné maslo.

Šošovicový prívarok – Video recept:

Šošovicový prívarok s kari je chutný, výživný a ľahko sa pripravuje. Je to skvelý spôsob, ako do svojho jedálnička zaradiť viac strukovín a zeleniny.

Súvisiace články:

Extra chutné šošovicové fašírky: Manžel vyhlásil, že lepšie fašírky ešte nejedol!

Cícerový prívarok s volským okom a zemiakmi podľa babky Stanky: Rýchly a lacný obed

Turecká šošovicová polievka, ktorá ma prekvapila svojou chuťou! Jednoduchá a chutná!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála مطبخنا اليمني Our Yemeni Kitchen

 
 

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty