Search

Toto sú najlepšie kuracie stehná, aké som kedy ochutnal. Super ľahký recept!

najlepšie kuracie stehná
Najlepšie kuracie stehná

Obsah receptu

Túžite po šťavnatom a chutnom jedle? Pripravte si tie najlepšie kuracie stehná podľa tohto receptu. Jednoduchá príprava a lahodná chuť zaručená!

Tento recept na kuracie stehná si zamilujete. Pripravené sú s chrumkavou kôrkou a lahodnou omáčkou, vďaka ktorej bude mäso krásne šťavnaté. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, že toto sú naozaj tie najlepšie kuracie stehná!

Ingrediencie:

Na kuracie stehná:

  • 4 kuracie stehná celé
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1/2 lyžičky suchého cesnaku
  • 1 vajce
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 50 ml slnečnicového oleja

Zemiaky:

  • 1 kg zemiakov
  • Slnečnicový olej na smaženie
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 6 strúčikov cesnaku
  • Petržlenová vňať podľa chuti

Na omáčku:

  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky (voliteľné)
  • 2 papriky
  • Soľ podľa chuti
  • 400-500 ml kuracieho vývaru alebo vody s bujónom
  • 1 feferónka (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Príprava kuracích stehien:
    • Kuracie stehná vložte do misky, pridajte soľ, kurkumu, sladkú papriku, mletý koriander a suchý cesnak.
    • V druhej miske vyšľahajte vajce so slnečnicovým olejom a mletým čiernym korením.
    • Zmes vtrite do stehien, zakryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút.
  2. Príprava zemiakov:
    • Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
    • Posypte soľou, sladkou paprikou a čiernym korením, dôkladne premiešajte.
    • Na panvici rozohrejte olej a zemiaky smažte do zlatista.
    • Nasekajte cesnak a petržlenovú vňať a pridajte ich k zemiakom. Premiešajte a dochuťte podľa potreby.
  3. Vyprážanie kuracích stehien:
    • Marinované kuracie stehná vyprážajte na panvici zo všetkých strán do zlatista. Odložte bokom.
  4. Príprava omáčky:
    • Cibuľu nakrájajte na drobno a opečte na oleji.
    • Pridajte nakrájané paradajky a papriky, premiešajte.
    • Osoľte a pridajte kurací vývar (alebo vodu s bujónom).
    • Vložte opečené kuracie stehná do panvice, pridajte nakrájanú feferónku (ak používate).
    • Varte na miernom ohni 30-40 minút, občas premiešajte.

Servírovanie:

Podávajte kuracie stehná s omáčkou a opečenými zemiakmi. Môžete ich dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! 🍗🥔

Tipy:

  1. Kuracie stehná môžete pred pečením marinovať v jogurte s korením pre ešte intenzívnejšiu chuť.
  2. Ak nemáte radi pikantné jedlá, vynechajte feferónku.
  3. Zemiaky môžete pred pečením posypať rascou alebo bylinkami podľa vlastnej chuti.
  4. Pre chrumkavejšie zemiaky ich pred pečením obaľte v troche kukuričného škrobu.
  5. Kuracie stehná podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad s ryžou, dusenou zeleninou alebo zemiakovým šalátom.

Video recept:

Veríme, že si na týchto kuracích stehnách pochutíte. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch!

Viac chutných receptov nájdete tu:

Plnené kuracie rolky na taliansky spôsob – Jemné a chutné

Jemné kuracie prsia so smotanovo-hríbovou omáčkou – Jednoduché a neodolateľné!

Plnené kuracie prsia so syrovou plnkou a paradajkami – jemné a lahodné

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ЧАЙХАНА Узбечка

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty