Túžite po šťavnatom a chutnom jedle? Pripravte si tie najlepšie kuracie stehná podľa tohto receptu. Jednoduchá príprava a lahodná chuť zaručená!
Tento recept na kuracie stehná si zamilujete. Pripravené sú s chrumkavou kôrkou a lahodnou omáčkou, vďaka ktorej bude mäso krásne šťavnaté. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, že toto sú naozaj tie najlepšie kuracie stehná!
Ingrediencie:
Na kuracie stehná:
- 4 kuracie stehná celé
- Soľ podľa chuti
- 1 lyžička kurkumy
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1/2 lyžičky suchého cesnaku
- 1 vajce
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- 50 ml slnečnicového oleja
Zemiaky:
- 1 kg zemiakov
- Slnečnicový olej na smaženie
- Soľ podľa chuti
- 1 lyžička sladkej papriky
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- 6 strúčikov cesnaku
- Petržlenová vňať podľa chuti
Na omáčku:
- 1 cibuľa
- 2 paradajky (voliteľné)
- 2 papriky
- Soľ podľa chuti
- 400-500 ml kuracieho vývaru alebo vody s bujónom
- 1 feferónka (voliteľné)
Postup prípravy:
- Príprava kuracích stehien:
- Kuracie stehná vložte do misky, pridajte soľ, kurkumu, sladkú papriku, mletý koriander a suchý cesnak.
- V druhej miske vyšľahajte vajce so slnečnicovým olejom a mletým čiernym korením.
- Zmes vtrite do stehien, zakryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút.
- Príprava zemiakov:
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Posypte soľou, sladkou paprikou a čiernym korením, dôkladne premiešajte.
- Na panvici rozohrejte olej a zemiaky smažte do zlatista.
- Nasekajte cesnak a petržlenovú vňať a pridajte ich k zemiakom. Premiešajte a dochuťte podľa potreby.
- Vyprážanie kuracích stehien:
- Marinované kuracie stehná vyprážajte na panvici zo všetkých strán do zlatista. Odložte bokom.
- Príprava omáčky:
- Cibuľu nakrájajte na drobno a opečte na oleji.
- Pridajte nakrájané paradajky a papriky, premiešajte.
- Osoľte a pridajte kurací vývar (alebo vodu s bujónom).
- Vložte opečené kuracie stehná do panvice, pridajte nakrájanú feferónku (ak používate).
- Varte na miernom ohni 30-40 minút, občas premiešajte.
Servírovanie:
Podávajte kuracie stehná s omáčkou a opečenými zemiakmi. Môžete ich dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť! 🍗🥔
Tipy:
- Kuracie stehná môžete pred pečením marinovať v jogurte s korením pre ešte intenzívnejšiu chuť.
- Ak nemáte radi pikantné jedlá, vynechajte feferónku.
- Zemiaky môžete pred pečením posypať rascou alebo bylinkami podľa vlastnej chuti.
- Pre chrumkavejšie zemiaky ich pred pečením obaľte v troche kukuričného škrobu.
- Kuracie stehná podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad s ryžou, dusenou zeleninou alebo zemiakovým šalátom.
Video recept:
Veríme, že si na týchto kuracích stehnách pochutíte. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch!
Viac chutných receptov nájdete tu:
Plnené kuracie rolky na taliansky spôsob – Jemné a chutné
Jemné kuracie prsia so smotanovo-hríbovou omáčkou – Jednoduché a neodolateľné!
Plnené kuracie prsia so syrovou plnkou a paradajkami – jemné a lahodné
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ЧАЙХАНА Узбечка