Search

Šťavnaté kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy: Rýchly a chutný recept pre zaneprázdnených

šťavnaté kuracie prsia
Šťavnaté kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy

Obsah receptu

Recept na šťavnaté kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy predstavuje ideálnu voľbu pre zaneprázdnených kuchárov. Jednoduchý postup a precízne dochutenie zaručujú výsledok, ktorý poteší každého milovníka kvalitného varenia.

Recept na šťavnaté kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy spája moderné techniky prípravy s dôrazom na autentickú chuť. Postup je navrhnutý tak, aby bolo možné dosiahnuť profesionálny výsledok aj v domácej kuchyni. Vďaka starostlivému dochucovaniu a správnemu času pečenia sa jedlo stáva nielen rýchlou voľbou, ale aj gurmánskym zážitkom, ktorý osloví každého, kto má záujem o zdravé a chutné varenie.

Ingrediencie:

Na kurča:

  • 2 lyžice olivového oleja.
  • ½ lyžičky soli.
  • ½ lyžičky sladkej papriky.
  • ½ lyžičky oregana.
  • ½ lyžičky cesnakového prášku.
  • ½ lyžičky bieleho korenia.
  • ½ lyžičky rasce.
  • ⅛ čajovej lyžičky drveného korenia (voliteľné).
  • ½ lyžičky čierneho korenia.

Na špargľu:

  • 1 zväzok špargle, orezané drevnaté konce.
  • 1 čajová lyžička olivového oleja.
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti.
  • ¼ lyžičky cesnakového prášku.
  • ¼ lyžičky sušeného tymiánu.
  • Citrónová šťava na pokvapkanie.
  • Parmezán na posypanie.

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešame olivový olej s koreninami a vytvoríme pastu.
  2. Kuracie mäso potrieme pripravenou pastou.
  3. Predhrejeme vzduchovú fritézu na 190 °C.
  4. Kurča položíme na stojan vzduchovej fritézy a smažíme 9 minút.
  5. Medzitým pripravíme špargľu – premiešame ju s olivovým olejom, soľou, čiernym korením, cesnakovým práškom a tymiánom.
  6. Kurča otočíme a varíme ďalších 5 minút.
  7. Po upečení kurča prikryjeme tanierom a necháme 5 minút odpočívať.
  8. Zvýšime teplotu fritézy na 200 °C.
  9. Špargľu uložíme do koša fritézy v jednej vrstve a smažíme 6 – 8 minút, v polovici varenia ju otočíme.
  10. Po upečení špargľu pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nastrúhaným parmezánom.
  11. Podávame spolu s kuracím mäsom.

Dobrú chuť! 😋

Tipy:

  1. Predhrejte teplovzdušnú fritézu na odporúčanú teplotu pre optimálny výsledok.
  2. Dodržujte presný čas pečenia, aby si mäso zachovalo svoju šťavnatosť.
  3. Nechajte kuracie prsia odpočívať, čím sa zabezpečí rovnomerné rozloženie šťavy.
  4. Experimentujte s čerstvými bylinkami a koreninami pre obohatenie chute.
  5. Dbajte na rovnomerné rozloženie kúskov mäsa v koši fritézy.

Video recept:

Šťavnaté kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy sú dôkazom, že aj rýchle recepty môžu priniesť vynikajúci kulinársky zážitok. Precízny postup a kvalitné suroviny zaručujú úspech aj v domácej kuchyni.

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Essen Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty