Recept na šťavnaté kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy predstavuje ideálnu voľbu pre zaneprázdnených kuchárov. Jednoduchý postup a precízne dochutenie zaručujú výsledok, ktorý poteší každého milovníka kvalitného varenia.
Recept na šťavnaté kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy spája moderné techniky prípravy s dôrazom na autentickú chuť. Postup je navrhnutý tak, aby bolo možné dosiahnuť profesionálny výsledok aj v domácej kuchyni. Vďaka starostlivému dochucovaniu a správnemu času pečenia sa jedlo stáva nielen rýchlou voľbou, ale aj gurmánskym zážitkom, ktorý osloví každého, kto má záujem o zdravé a chutné varenie.
Ingrediencie:
Na kurča:
- 2 lyžice olivového oleja.
- ½ lyžičky soli.
- ½ lyžičky sladkej papriky.
- ½ lyžičky oregana.
- ½ lyžičky cesnakového prášku.
- ½ lyžičky bieleho korenia.
- ½ lyžičky rasce.
- ⅛ čajovej lyžičky drveného korenia (voliteľné).
- ½ lyžičky čierneho korenia.
Na špargľu:
- 1 zväzok špargle, orezané drevnaté konce.
- 1 čajová lyžička olivového oleja.
- Soľ a čierne korenie podľa chuti.
- ¼ lyžičky cesnakového prášku.
- ¼ lyžičky sušeného tymiánu.
- Citrónová šťava na pokvapkanie.
- Parmezán na posypanie.
Postup prípravy:
- V miske zmiešame olivový olej s koreninami a vytvoríme pastu.
- Kuracie mäso potrieme pripravenou pastou.
- Predhrejeme vzduchovú fritézu na 190 °C.
- Kurča položíme na stojan vzduchovej fritézy a smažíme 9 minút.
- Medzitým pripravíme špargľu – premiešame ju s olivovým olejom, soľou, čiernym korením, cesnakovým práškom a tymiánom.
- Kurča otočíme a varíme ďalších 5 minút.
- Po upečení kurča prikryjeme tanierom a necháme 5 minút odpočívať.
- Zvýšime teplotu fritézy na 200 °C.
- Špargľu uložíme do koša fritézy v jednej vrstve a smažíme 6 – 8 minút, v polovici varenia ju otočíme.
- Po upečení špargľu pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nastrúhaným parmezánom.
- Podávame spolu s kuracím mäsom.
Dobrú chuť! 😋
Tipy:
- Predhrejte teplovzdušnú fritézu na odporúčanú teplotu pre optimálny výsledok.
- Dodržujte presný čas pečenia, aby si mäso zachovalo svoju šťavnatosť.
- Nechajte kuracie prsia odpočívať, čím sa zabezpečí rovnomerné rozloženie šťavy.
- Experimentujte s čerstvými bylinkami a koreninami pre obohatenie chute.
- Dbajte na rovnomerné rozloženie kúskov mäsa v koši fritézy.
Video recept:
Šťavnaté kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy sú dôkazom, že aj rýchle recepty môžu priniesť vynikajúci kulinársky zážitok. Precízny postup a kvalitné suroviny zaručujú úspech aj v domácej kuchyni.
Vyskúšajte aj:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Essen Rezepte