Search

Starý recept na Putimský bravčový guláš: Zmes z bravčového mäsa a nakladanej zeleniny si zamilujete!

Putimský bravčový guláš
Putimský bravčový guláš

Obsah receptu

Hľadáte recept na chutný a sýty guláš, ktorý si zamiluje celá rodina? Vyskúšajte Putimský diabolský guláš s bravčovým mäsom a nakladanou zeleninou! Recept je inšpirovaný populárnym videom z kanála Recepty bez brepty a zaručene sa stane vašim obľúbeným.

Tento guláš je plný lahodných chutí a vôní. Bravčové mäso je perfektne mäkké a šťavnaté a nakladaná zelenina dodáva gulášu pikantnú chuť. Guláš je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár.

Putimský bravčový guláš

Budeme potrebovať:

  • Bravčové mäso 600 g (pliecko)
  • Nakladané uhorky 120 g
  • Šampiňóny 150 g
  • Nakladaná kapia 150 g
  • Podľa chuti chilli
  • Korenie a soľ
  • Rastlinný olej
  • Paradajkový pretlak 70 g
  • Lyžica horčica
  • Lyžica worcestrovej omáčky
  • Hovädzí vývar 500 ml
  • Lyžička cukru
  • Zemiakový škrob

Takto budeme postupovať:

  1. Predpríprava: Nachystajte si všetky ingrediencie. Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky, šampiňóny na plátky a nakladané uhorky s kapia na malé kúsky.
  2. Opraženie mäsa: Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo rastlinného oleja. Opražte bravčové mäso na vysokom ohni, kým nebude mať peknú zlatohnedú farbu. Tento krok by mal trvať približne 8 minút.
  3. Pridanie cibule: Do panvice s mäsom pridajte nakrájanú cibuľu. Pokračujte v restovaní na strednom ohni po dobu 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezačne meniť farbu.
  4. Omáčka: Pridajte do zmesi paradajkový pretlak a lyžicu horčice. Dôkladne premiešajte a restujte ďalších 5 minút, aby sa chute spojily.
  5. Pridanie šampiňónov a worcestrovej omáčky: Do panvice vložte nakrájané šampiňóny a pridajte lyžicu worcestrovej omáčky. Opatrne premiešajte.
  6. Varenie v hovädzom vývare: Zalejte celú zmes hovädzím vývarom. Nechajte prevrieť a potom znížte teplotu. Varíme pokryté 15 minút.
  7. Pridanie zeleniny a dochucenie: Po uplynutí 15 minút pridajte do gulášu nakladané uhorky, nakladanú kápiu a chilli podľa chuti. Pridajte lyžičku cukru a soli podľa chuti. Dôkladne premiešajte.
  8. Zahustenie: Na záver, zahustite guláš lyžičkou zemiakového škrobu, ktorý predtým rozpustite v malej porcii vody. Prikryte a nechajte varte ešte 5 minút, kým omáčka nespekne na požadovanú konzistenciu.
  9. Servírovanie: Hotový Putimský diabolský guláš podávajte teplý, ideálne s knedlíkmi alebo ryžou.

Týmto je váš Putimský diabolský guláš pripravený na podávanie. Dobrú chuť!

Putimský bravčový guláš – Video recept:

Putimský diabolský guláš je perfektné jedlo na obed alebo večeru. Podávajte ho s knedlíkmi alebo ryžou a vychutnajte si lahodný a sýty pokrm.

Súvisiace články

Najlepšia gulášová polievka podľa môjho otca: Jeden z najlepších receptov na gulášovú polievku vôbec!

Lahodná gulášová polievka: Jeden z najlepších receptov na gulášovú polievku na svete!

Rýchly špekačkový guláš: Zvládnu ho aj začiatočníci


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty bez brepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty