Search

Slávny francúzsky kysnutý veniec: Nadýchaný a veľmi chutný koláč – vyzerá ako z pekárne

Francúzsky kysnutý veniec
Francúzsky kysnutý veniec

Obsah receptu

Hľadáte recept na nadýchaný a chutný koláč, ktorý zvládnete aj doma? Vyskúšajte náš francúzsky kysnutý veniec! Je to jednoduché a rýchle a výsledok je ohromujúci.

Tento francúzsky kysnutý veniec je perfektný dezert pre každú príležitosť. Je ideálny na víkendové raňajky, brunch alebo večernú kávu s priateľmi.

Francúzsky kysnutý veniec

Ingrediencie:

Cesto:

  • 200 g múky (1 3/4 šálky)
  • 10 g čerstvého droždia
  • štipka soli
  • 80 ml mlieka (1/3 šálky)
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 120 g 30% kyslej smotany (1/2 šálky)
  • 2 lyžice práškového cukru

Na dokončenie:

  • maslo
  • 1-2 lyžice mlieka
  • 3 ½ lyžice práškového cukru
  • Nakrájané mandle

Postup prípravy:

  1. Mlieko dáme zohriať do mikrovlnky, aby bolo vlažné.
  2. Droždie pomrvíme a pridáme do mlieka. Premiešame.
  3. Do väčšej nádoby vylejeme mlieko s droždím. Pridáme múku, štipku soli, cukor, vajce a zamiesime.
  4. Zamiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
  5. Dosku poprášime múkou, vykysnuté cesto na ňu preložíme a vyvaľkáme.
  6. Cesto potrieme rovnomerne smotanou a posypeme práškovým cukrom.
  7. Zrolujeme ako závin a dáme na plech s papierom na pečenie.
  8. Sformujeme ho do kruhu a ponastriháme na vzhľad ruže (podľa videa).
  9. Takto pripravené cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na teplé miesto kysnúť asi na 30 minút, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  10. Po vykysnutí potrieme mliekom.
  11. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri 160°C 15-20 minút.
  12. Maslo roztopíme a potrieme ním upečený koláč.
  13. Do cukru pridáme mlieko, dobre vymiešame a polejeme koláč.
  14. Nakoniec posypeme pokrájanými mandľami.

Francúzsky kysnutý veniecVideo recept:

Francúzsky kysnutý veniec je chutný a jednoduchý koláč, ktorý si zamilujete. Vyskúšajte ho už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Jednoduché kysnuté koláče z kyslej smotany podľa receptu zo starej knihy: Sú vynikajúce!

Výborné kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy: Kulinársky skvost z roku 1894!

Kysnuté tvarohové slimáky s bohatou plnkou: Rokmi overený recept od našej babičky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty