Search

Výborné kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy: Kulinársky skvost z roku 1894!

Výborné kysnuté koláče
Výborné kysnuté koláče

Obsah receptu

Keď som bola malá, moja babička mi často piekla kysnuté koláče. Boli to moje najobľúbenejšie koláče a ja som sa ich vždy nevedela dočkať. Boli mäkké, nadýchané a plné chuti. A ten pocit, keď som sa zahryzla do teplého koláča s chrumkavou posýpkou, bol jednoducho nebeský.

Dnes už moja babička nie je medzi nami, ale jej recept na kysnuté koláče stále žije. A ja ho s radosťou zdieľam s vami.

Tento recept na kysnuté koláče je inšpirovaný receptom z starej knihy z roku 1924. Je to tradičný recept, ktorý je overený rokmi. Koláče sú mäkké, nadýchané a plné chuti. A sú prekvapivo jednoduché na prípravu!

Výborné kysnuté koláče

INGREDIENCIE:

  • 50 ml vlažného mlieka
  • 30 g čerstvého droždia
  • 1 PL cukru
  • 250 g kyslej smotany
  • 125 g masla
  • 5 žĺtkov
  • Nastrúhaná kôra z citróna
  • 370 g polohrubej múky typu 550
  • Čerešne alebo hrozienka
  • Kryštálový cukor
  • 2 bielka

Postup prípravy

  1. Zmiešajte droždie s cukrom a vlažným mliekom. Nechajte stáť na teplom mieste, kým nevznikne pena.
  2. Do veľkej misy pridajte kyslú smotanu, maslo, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru a múku. Pridajte kvasinkovú zmes a dobre premiešajte.
  3. Vypracujte hladké cesto a premiestnite ho na pomúčenú dosku.
  4. Z cesta vytvarujte malé guľky veľkosti a vložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Guľôčky cesta prikryjte a nechajte na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobia svoj objem.
  6. Na každý koláčik položte čerešne alebo hrozienka.
  7. Dve bielka vymiešajte, potrite nimi koláče a posypte kryštálovým cukrom.
  8. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút, alebo kým koláče nezískajú zlatohnedú farbu.

Výborné kysnuté koláčeVideo recept

Verím, že vám tento recept na kysnuté koláče zachutí. Je to môj obľúbený recept na koláče a vždy sa mi podarí. Sú perfektné na raňajky, obed aj večeru. A sú to koláče, ktoré vám pripomenú detstvo a domov.

Súvisiace články

V roku 1891 bol tento nemecký tvarohový koláč najlepší na svete. Teraz také koláče už nikto nepečie!

Kysnuté tvarohové koláče, ktoré vydržia dlho mäkké: Originál recept od babičky

Rýchle moravské koláče BEZ KYSNUTIA: Sú vláčne a fantastické a chutia ako od babičky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty