Search

Rýchle cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkou: Klasický taliansky recept!

Cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkou
Cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkou

Obsah receptu

Vychutnajte si rýchly a lahodný pokrm talianskej kuchyne s našimi cestovinami s pikantnou paradajkovou omáčkou. Tento recept je ideálny na obed či večeru, keď chcete pripraviť niečo chutné a jednoduché.

Táto rýchla a pikantná paradajková omáčka je dokonalá najmä v tom aká je jednoduchá a chutná. S čerstvými bylinkami a štipľavým nádychom sa stane vaším obľúbeným receptom na večeru či obed.

Cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkou

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín podľa vášho výberu
  • 3-4 lyžice olivového oleja
  • 2-3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 čajová lyžička čili vločiek
  • 2 konzervy pasírovaných paradajok
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate alebo bazalky
  • Parmezán na posypanie

Postup prípravy:

  1. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale.
  2. Medzitým, ako si pripravujete cestoviny, v panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte do panvice cesnak a čili vločky a opekajte asi 1 minútu, dávajte pozor na to, aby sa cesnak nepripálil.
  3. Do panvice ďalej pridajte paradajky, premiešajte a nechajte dusiť asi 10 minút.
  4. Do omáčky pridajte nasekanú bazalku alebo petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. Všetko spolu dobre premiešajte.
  5. Odložte si asi 1/2 šálky vody z uvarených cestovín, potom cestoviny sceďte a pridajte do omáčky spolu s vodou z cestovín.
  6. Cestoviny podávajte horúce, posypané strúhaným parmezánom. Môžete ich ozdobiť ďalšou nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Pre krémovejšiu konzistenciu môžete pridať do omáčky trošku smotany na šľahanie.
  • Ak chcete pridať bielkoviny, môžete do omáčky pridať varené kúsky kuracieho mäsa alebo krevety.
  • Na obmenu môžete pridať do omáčky aj iné čerstvé bylinky, ako napríklad oregano alebo tymian.

Cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkouVideo recept:

Tento recept na cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkou je rýchly, jednoduchý a plný chutí. Je ideálny pre rušné dni, keď chcete pripraviť niečo výnimočné, ale bez veľkej námahy.

Súvisiace články:

Cestoviny s pikantnou Arrabbiata omáčkou: Výborná voľba na rýchly obed či večeru!

Lahodné cuketové cestoviny s cesnakom a bylinkami: Dokonalý obed či večera pre tieto horúce dni!

Zapečené cestoviny s karfiolom, syrom a Prosciuttom: Jednoduchý a rýchly recept podľa babky Stanky


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála The Cooking Foodie

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty