Ak hľadáte recept na oslnivé hlavné jedlo, ktoré zaujme každého hosťa a celú rodinu, táto rolovaná bravčová panenka so slaninou a šampiňónovou plnkou je ideálnou voľbou. Jej príprava je jednoduchá, ale výsledkom je nádherné a chutné jedlo, ktoré dokáže premeniť každú večeru na slávnostnú udalosť.
Ponorte sa do sveta chutí s týmto receptom na rolovanú bravčovú panenku so slaninou plnenou šampiňónmi.
Rolovaná bravčová panenka so slaninou
Ingrediencie:
- 600 g bravčovej panenky
- 200 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g tvrdého syra
- korenie, mletá červená paprika, rozmarín, sušený cesnak, soľ
- 150 g slaniny
- 6 zemiakov
Postup prípravy:
- Z bravčovej panenky odstránime kožu a pripravíme si zmes korenia.
- Mäso prekrojíme pozdĺžne, posypeme korením a votrieme.
- Na panvici osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, cesnak, soľ a korenie.
- Nakrájame tvrdý syr na plátky.
- Na alobal s pečiacim papierom položíme plátky slaniny, na ne mäso, ktoré naplníme hubovou zmesou a syrom.
- Slaninou obalíme mäso, zabalíme do alobalu a pečieme 30 minút pri 200°C.
- Zemiaky nakrájame, ochutíme a pridáme k mäsu. Pečieme ďalších 30 minút.
- Nakoniec otvoríme alobal a pečieme ešte 10 minút.
Rolovaná bravčová panenka so slaninou – Video recept:
Tento recept na rolovanú bravčovú panenku so slaninou a šampiňónovou plnkou je dokonalým príkladom toho, ako môže byť jednoduché jedlo skutočným kulinárskym dielom. Skúste ho a zažite chuť, ktorá vás nadchne.
Súvisiace články
Najlepšia bravčová panenka so šampiňónmi: Mäsko je jemné a fantasticky šťavnaté!
Novoročná bravčová panenka na cesnaku: Jemnejšie mäsko s omáčkou som už dávno nejedla!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja kuchyňa Tanja