Máte chuť na niečo exotické a zároveň jednoduché na prípravu? Vyskúšajte tento recept na pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob. Je fantasticky aromatické a zaručene si ho zamilujete.
Pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob je ideálne jedlo, keď chcete ohromiť rodinu alebo priateľov niečím výnimočným. Príprava je jednoduchá a rýchla, takže ho zvládne pripraviť naozaj každý. Jemné kuracie kúsky v aromatickej omáčke s lahodnou kombináciou chutí vás zaručene prenesú do ďalekej Číny.
Ingrediencie:
Na marinovanie:
- Vykostené kuracie stehná: 450 g, nakrájané na kúsky veľkosti sústa
- Soľ: 1/2 lyžičky
- Čierne korenie: 1/2 lyžičky
- Sójová omáčka: 1 lyžička
- Vaječný bielok: 1 veľké vajce
- Kukuričný škrob/múka: 4 PL
- Olej: 2 lyžičky
Zmes omáčok:
- Červená chilli omáčka: 2 PL
- Paradajkový kečup: 1 PL
- Paradajkové pyré: 4 PL
- Sójová omáčka: 2 lyžičky
- Hnedý cukor: 2 lyžičky
- Kukuričný škrob/múka: 1 PL
- Voda: 5-6 PL
Temperovanie:
- Cesnak (jemne nasekaný): 10 strúčikov (25 g)
- Červené papričky: 4 ks, nakrájané na kúsky
- Zelené chilli papričky: 4 ks, nakrájané na plátky
- Biela jarná cibuľka: 3-4 PL
Ďalšie prísady:
- Olej na vyprážanie: dostatok + 3 PL na smaženie
- Zelená jarná cibuľka na ozdobu: 3-4 PL
Postup prípravy:
- Marinovanie kuracieho mäsa:
- V miske zmiešajte kúsky kuracieho mäsa so soľou, korením, sójovou omáčkou, vaječným bielkom, kukuričným škrobom a olejom. Marinujte aspoň 30 minút.
- Príprava omáčky:
- V malej miske zmiešajte všetky prísady do omáčky (červená chilli omáčka, kečup, paradajkové pyré, sójová omáčka, cukor, kukuričný škrob a voda). Odložte bokom.
- Smaženie kuracieho mäsa:
- Na panvici rozohrejte dostatok oleja. Po častiach smažte kuracie kúsky na strednom ohni, kým nie sú mäkké a jemne chrumkavé (asi 4-5 minút). Odložte na tanier.
- Temperovanie:
- V panvici rozohrejte 3 PL oleja. Pridajte nasekaný cesnak a restujte 30 sekúnd.
- Pridajte nakrájanú bielu jarnú cibuľku, červené čili papričky a zelené čili papričky. Restujte 2 minúty, kým cesnak zľahka nezhnedne.
- Spojenie:
- Pridajte pripravenú zmes omáčok do panvice. Za stáleho miešania varte na miernom ohni 1-2 minúty, kým omáčka zhustne.
- Pridajte osmažené kuracie kúsky a varte na vysokom ohni ďalšie 2 minúty, aby sa obalili omáčkou.
- Dokončenie a servírovanie:
- Posypte nasekanou zelenou cibuľkou, premiešajte a smažte poslednú 1 minútu.
- Podávajte horúce s ryžou alebo chlebovými plackami.
Dobrú chuť! 🍴
Tipy:
- Množstvo chilli papričiek si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pokojne ich pridajte viac.
- Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do marinády pridať trochu zázvoru alebo cesnaku.
- Pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob môžete podávať s ryžou, rezancami alebo chlebovými plackami.
- Ak vám ostane nejaké mäso, môžete ho skladovať v chladničke a na druhý deň ho ohriať. Chuť bude rovnako skvelá.
Video recept:
Veríme, že si tento recept na pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob zamilujete rovnako ako my. Je to skvelá voľba na rýchly a chutný obed alebo večeru. Prajeme vám dobrú chuť!
Vyskúšajte aj:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Spice Eats