Search

Pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob – Jednoduché a fantasticky aromatické!

kuracie mäso na čínsky spôsob
Pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob

Obsah receptu

Máte chuť na niečo exotické a zároveň jednoduché na prípravu? Vyskúšajte tento recept na pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob. Je fantasticky aromatické a zaručene si ho zamilujete.

Pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob je ideálne jedlo, keď chcete ohromiť rodinu alebo priateľov niečím výnimočným. Príprava je jednoduchá a rýchla, takže ho zvládne pripraviť naozaj každý. Jemné kuracie kúsky v aromatickej omáčke s lahodnou kombináciou chutí vás zaručene prenesú do ďalekej Číny.

Ingrediencie:

Na marinovanie:

  • Vykostené kuracie stehná: 450 g, nakrájané na kúsky veľkosti sústa
  • Soľ: 1/2 lyžičky
  • Čierne korenie: 1/2 lyžičky
  • Sójová omáčka: 1 lyžička
  • Vaječný bielok: 1 veľké vajce
  • Kukuričný škrob/múka: 4 PL
  • Olej: 2 lyžičky

Zmes omáčok:

  • Červená chilli omáčka: 2 PL
  • Paradajkový kečup: 1 PL
  • Paradajkové pyré: 4 PL
  • Sójová omáčka: 2 lyžičky
  • Hnedý cukor: 2 lyžičky
  • Kukuričný škrob/múka: 1 PL
  • Voda: 5-6 PL

Temperovanie:

  • Cesnak (jemne nasekaný): 10 strúčikov (25 g)
  • Červené papričky: 4 ks, nakrájané na kúsky
  • Zelené chilli papričky: 4 ks, nakrájané na plátky
  • Biela jarná cibuľka: 3-4 PL

Ďalšie prísady:

  • Olej na vyprážanie: dostatok + 3 PL na smaženie
  • Zelená jarná cibuľka na ozdobu: 3-4 PL

Postup prípravy:

  1. Marinovanie kuracieho mäsa:
    • V miske zmiešajte kúsky kuracieho mäsa so soľou, korením, sójovou omáčkou, vaječným bielkom, kukuričným škrobom a olejom. Marinujte aspoň 30 minút.
  2. Príprava omáčky:
    • V malej miske zmiešajte všetky prísady do omáčky (červená chilli omáčka, kečup, paradajkové pyré, sójová omáčka, cukor, kukuričný škrob a voda). Odložte bokom.
  3. Smaženie kuracieho mäsa:
    • Na panvici rozohrejte dostatok oleja. Po častiach smažte kuracie kúsky na strednom ohni, kým nie sú mäkké a jemne chrumkavé (asi 4-5 minút). Odložte na tanier.
  4. Temperovanie:
    • V panvici rozohrejte 3 PL oleja. Pridajte nasekaný cesnak a restujte 30 sekúnd.
    • Pridajte nakrájanú bielu jarnú cibuľku, červené čili papričky a zelené čili papričky. Restujte 2 minúty, kým cesnak zľahka nezhnedne.
  5. Spojenie:
    • Pridajte pripravenú zmes omáčok do panvice. Za stáleho miešania varte na miernom ohni 1-2 minúty, kým omáčka zhustne.
    • Pridajte osmažené kuracie kúsky a varte na vysokom ohni ďalšie 2 minúty, aby sa obalili omáčkou.
  6. Dokončenie a servírovanie:
    • Posypte nasekanou zelenou cibuľkou, premiešajte a smažte poslednú 1 minútu.
    • Podávajte horúce s ryžou alebo chlebovými plackami.

Dobrú chuť! 🍴

Tipy:

  1. Množstvo chilli papričiek si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pokojne ich pridajte viac.
  2. Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do marinády pridať trochu zázvoru alebo cesnaku.
  3. Pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob môžete podávať s ryžou, rezancami alebo chlebovými plackami.
  4. Ak vám ostane nejaké mäso, môžete ho skladovať v chladničke a na druhý deň ho ohriať. Chuť bude rovnako skvelá.

Video recept:

Pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob

Veríme, že si tento recept na pikantné kuracie mäso na čínsky spôsob zamilujete rovnako ako my. Je to skvelá voľba na rýchly a chutný obed alebo večeru. Prajeme vám dobrú chuť!

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Spice Eats

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty