Lasagne, to magické slovo, ktoré nás pripúta k talianskej kuchyni. Povedzme si otvorene, kto by odolal vrstveným cestovinám plným mäsa, omáčok a syra? Dnes vám prinášam recept, ktorý poteší nielen vaše chuťové bunky, ale aj vaše časové možnosti. Tak sa pohodlne usaďte a pozorne čítajte.
Ingrediencie:
- cestovinové pláty lasagne
- 300 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 200 ml červeného vína
- 400 g paradajok z konzervy
- 500 ml smotany na varenie (prípradne mlieka)
- 50 g hladkej múky
- 50 g masla
- 150 g strúhaného parmezánu
- Olivový olej
- Soľ
- Korenie
- Bobkový list
Postup prípravy:
- Lasagne: Lazane dáme do vriacej osolenej vody a varíme cca 3 minúty. Potom vyberieme a opláchneme v studenej vode. Každý plát potom samostatne uložíme na papierovú utierku.
- Príprava cibule: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju, kým nebude priehľadná. Dbajte na to, aby cibuľa nebola tmavo hnedá.
- Mleté mäso: K cibuli pridajte mleté mäso. Opečte ho, kým nebude zlato-hnedé. Mäso pravidelne premiešavajte, aby sa nezlepilo.
- Červené víno: Keď je mäso opečené, zalejte ho červeným vínom. Nechajte víno povariť, kým sa alkohol neodparí.
- Paradajková omáčka: Pridajte konzervované paradajky, soľ, korenie a bobkový list. Premiešajte a nechajte omáčku dusiť na miernom ohni.
- Bešamelová omáčka: V hrnci roztopte maslo. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne jemná zmes. Postupne pridávajte smotanu, miešajte, kým nezískate hladkú omáčku.
- Zostavenie lasagní: Pekáč vymažte maslom. Na dno pekáča položte pláty lasagne. Na ne nanesiete mäsovú omáčku, potom bešamelovú omáčku a posypte parmezánom. Opakujte vrstvenie, kým nevyužijete všetky ingrediencie. Vrchná vrstva by mala byť bešamelová omáčka posypaná parmezánom.
- Pečenie: Lasagne vložte do predhriatej rúry na 200°C a pečte, kým nebude mať krásnu zlatohnedú kôrku.
- Servírovanie: Po vybratí z rúry nechajte lasagne 15-20 minút odpočinúť, potom nakrájajte a podávajte.
Dobrú chuť!
Moje odporúčanie:
Lasagne sú vždy lepšie druhý deň. Flavors do seba preniknú a výsledok je ešte bohatší. Pokojne si ich pripravte deň vopred a druhý deň len ohrejte.
Talianske lasagne – Video recept:
Lasagne sú nepochybne jedným z najobľúbenejších talianskych pokrmov. Dúfame, že tento recept vám prinesie takú chuť a potešenie, akú si predstavujete.
Súvisiace články:
Talianske cestoviny s mletým mäsom a slaninou: rýchly RECEPT!
Zapečené hniezda plnené šampiňónmi a syrom: Najväčšia fajnotka z mletého mäsa!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Готовим с Ириной Хлебниковой