Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchlu a chutnú večeru, ktorá je zároveň výživná. Zemiakové bochníčky plnené mletým mäsom sú jednoduché na prípravu a zaručene si ich zamiluje celá rodina. Vyskúšajte tento recept a urobte si doma vynikajúcu večeru!
Recept na výborné zemiakové bochníčky:
Ingrediencie:
- 600 g zemiakov
- 300 g mletého mäsa
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať
- 1 vajce
- 100 g tvrdého syra
- Strúhanka
- 1 vajce
- 20 ml sladkej smotany
- 2 čajové lyžice papriky
- 2 polievkové lyžice múky
- Olej na varenie
Zemiakové bochníčky – Postup prípravy:
- Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky. Uvaríte ich v osolenej vode do mäkka.
- V mise zmiešajte mleté mäso, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Pridajte vajce a dobre premiešajte.
- Uvarené zemiaky pretlačte cez pasírku, pridajte nastrúhaný syr a dochuťte. Z tejto zmesi vytvarujte placky.
- Na každú placku položte trochu mäsovej zmesi a zrolujte do valčeka.
- V mise zmiešajte vajce, smotanu, papriku a múku. V druhej mise pripravte strúhanku.
- Valčeky najprv obaľte vo vajíčkovej zmesi a potom v strúhanke.
- Na panvici s rozhorúčeným olejom ich opečte z oboch strán dozlatista.
Video recept:
Dobrú chuť!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Kapustové fašírky v rúre: Fantasticky šťavnaté a nie sú nasiaknuté olejom!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette di Casa Mia