Search

Ak máte doma zemiaky a mleté mäso, pripravte si tieto výborné zemiakové bochníčky! Pár minút a večera je hotová!

Zemiakové bochníčky
Zemiakové bochníčky

Obsah receptu

Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchlu a chutnú večeru, ktorá je zároveň výživná. Zemiakové bochníčky plnené mletým mäsom sú jednoduché na prípravu a zaručene si ich zamiluje celá rodina. Vyskúšajte tento recept a urobte si doma vynikajúcu večeru!

Recept na výborné zemiakové bochníčky:

Ingrediencie:

  • 600 g zemiakov
  • 300 g mletého mäsa
  • Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať
  • 1 vajce
  • 100 g tvrdého syra
  • Strúhanka
  • 1 vajce
  • 20 ml sladkej smotany
  • 2 čajové lyžice papriky
  • 2 polievkové lyžice múky
  • Olej na varenie

Zemiakové bochníčky – Postup prípravy:

  1. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky. Uvaríte ich v osolenej vode do mäkka.
  2. V mise zmiešajte mleté mäso, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Pridajte vajce a dobre premiešajte.
  3. Uvarené zemiaky pretlačte cez pasírku, pridajte nastrúhaný syr a dochuťte. Z tejto zmesi vytvarujte placky.
  4. Na každú placku položte trochu mäsovej zmesi a zrolujte do valčeka.
  5. V mise zmiešajte vajce, smotanu, papriku a múku. V druhej mise pripravte strúhanku.
  6. Valčeky najprv obaľte vo vajíčkovej zmesi a potom v strúhanke.
  7. Na panvici s rozhorúčeným olejom ich opečte z oboch strán dozlatista.

Video recept:

Dobrú chuť!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Kapustové fašírky v rúre: Fantasticky šťavnaté a nie sú nasiaknuté olejom!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette di Casa Mia

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty