Search

Opekaný pstruh na mandliach s kapary omáčkou: Najlepší spôsob ako pripraviť pstruha!

Opekaný pstruh na mandliach s kapary omáčkou
Opekaný pstruh na mandliach s kapary omáčkou

Obsah receptu

Hľadáte recept na chutný a zdravý obed alebo večeru? Vyskúšajte opekaného pstruha na mandliach s kapary omáčkou! Táto kombinácia vás zaručene očarí a pstruh pripravený týmto spôsobom je naozaj lahodný.

Už vás nebaví jesť stále to isté? Doprajte si lahodného pstruha s opečenými mandľami a pikantnou kapary omáčkou. Opekaný pstruh na mandliach s kapary omáčkou je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj menej skúsený kuchár. Vďaka tomuto receptu si vychutnáte chutné a zdravé jedlo, ktoré vám zaručene zachutí.

Opekaný pstruh na mandliach s kapary omáčkou

Ingrediencie:

  • 2 filety dúhového pstruha
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 4 lyžice masla
  • 1/3 šálky mandlí
  • 1/2 citróna, odšťaveného
  • 3 lyžice hrubo nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 kopcovitá lyžica scedených kaparov

Postup prípravy:

  1. Filety pstruha osušte papierovými utierkami a potom ich ochuťte soľou a korením.
  2. Filety jemne posypte kukuričným škrobom a na oboch stranách ju dobre vmasírujte do pstruhov.
  3. Vo veľkej panvici na strednom ohni zohrejte olej a 1 lyžicu masla.
  4. Keď sa maslo stopí tak pridajte filety pstruha do panvice kožou smerom na dol. Smažte bez otáčania približne 3 až 4 minúty, potom pretočte na druhú stranu a smažte ďalšie 2 až 3 minúty, alebo kým nebudú filety jemne zlatohnedé. Preložte pstruha na tanier.
  5. Papierovými utierkami očistite zľahka panvicu, aby ste v nej mohli pripraviť omáčku.
  6. Na vyčistenej panvici roztopte zvyšné 3 lyžice masla, na strednom ohni.
  7. Ďalej si nakrájajte alebo nasekajte mandle na drobnejšie a opečte ich na masle pár minút, často premiešavajte, aby mandle neprihoreli.
  8. Zmes odstavte z ohňa a pridajte citrónovú šťavu, petržlenovú vňať a kapary.
  9. Na servírovací tanier položte jeden filet pstruha a na každý filet nalejte polovicu omáčky.

Tipy:

  • Pre extra chrumkavosť môžete filety pstruha pred smažením obaliť v strúhanke.
  • Ak nemáte radi kapary, môžete ich nahradiť olivami.
  • Pstruha s mandľami a kapary omáčkou môžete podávať napríklad s ryžou, zemiakmi alebo zeleninou.
  • Pre pikantnejšiu omáčku pridajte do zmesi trochu čili papričky.

Opekaný pstruh na mandliach s kapary omáčkouVideo recept:

Opekaný pstruh na mandliach s kapary omáčkou je chutný a zdravý recept, ktorý je ideálny na obed alebo večeru. Vyskúšajte nový lahodný spôsob prípravy pstruha, ktorý vás zaručene očarí!

Súvisiace články:

Najchutnejší cviklový šalát: Rýchly a zdravý recept hotový do 5 minút!

Veľmi jednoduchý a chutný recept na krémové cestoviny s lososom. Rýchla večera!

Pečené zemiaky s lososom: Jednoduchý recept pre zdravú večeru


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Downshiftology

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty