Kto by odolal vôni čerstvo upečeného pečiva? Domáce buchtičky sú nie len chutné, ale aj oveľa zdravšie ako tie z obchodu. Vďaka tomuto receptu si môžete vychutnať mäkké a nadýchané buchtičky priamo z vašej kuchyne. A najlepšie na tom je, že ich príprava je rýchla a jednoduchá. Už viac nemusíte čakať v rade v pekárni, keď si môžete pripraviť svoje vlastné čerstvé pečivo doma!
Recept na mäkké domáce buchtičky:
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 70 g cukru
- 75 g masla
- 1 ČL soli
- 250 ml teplého mlieka
- 10 g sušeného droždia
- 700 g hladkej múky
- 1 žĺtok s trochou mlieka na potretie
Postup prípravy:
Do mixéru vložte vajcia, maslo, cukor, štipku soli, mierne ohriate mlieko a sušené droždie. Všetko spolu dôkladne premixujte po dobu 2 minút. Získanú zmes prelejte do väčšej misy, pridajte postupne múku a ručne vypracujte mäkké cesto.
Vezmite misu, umiestnite do nej cesto, zakryte ju čistou bavlnenou utierkou alebo potravinárskou fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Po hodine cesto preložte na ľahko pomúčnenú pracovnú plochu, rozdeľte na niekoľko častí a každú časť rozvaľkajte do podlhovastého tvaru. Potom z každého kusu vytvarujte rolku.
Umiestnite rolky vedľa seba na vymastený alebo papierom vyložený plech, prikryte ľahkým uterákom alebo tenkým sáčkom a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Žĺtok spojte s trochou mlieka a touto zmesou potrite povrch každej rolky. Pečte v rúre predhriatej na 200°C približne 30 minút, alebo kým nie sú rolky zlatohnedé.
Video recept:
Tieto domáce buchtičky sú skutočným potešením pre chuťové poháriky. Sú mäkké, nadýchané a voňajú tak, že sa im nikto neodolá. Sú ideálne na raňajky, desiatu alebo k popoludňajšej kávičke. Vďaka jednoduchému postupu a rýchlej príprave si ich môžete pripraviť kedykoľvek máte chuť na čerstvé pečivo.
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Blesková pletenka podľa chorvátskeho receptu: fantastické sladké pečivo ako z pekárne
Zdroj: Youtube kanál recepty na lásku