Hľadáte perfektný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte náš recept na najlepší čokoládovo-kokosový koláč! Je to overený a chutný koláč, ktorý očarí celú rodinu.
Tento čokoládovo-kokosový koláč je kombináciou vláčneho čokoládového korpusu a lahodného kokosového krému. Je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár.
Čokoládovo-kokosový veľkonočný koláč
Ingrediencie
- Pre čokoládový korpus:
- 220 g múky
- 40 g kakaa
- 150 gr cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 125 ml mlieka
- 4 ks vajcia
- 150 g masla
- Štipka soli
- Pre kokosový krém:
- 200 ml mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie
- 60 gr cukru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 50 g kokosových vločiek
- Na dekoráciu:
- 50 gr čokolády
Postup prípravy
- Príprava čokoládového korpusu: V miske zmiešajte múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a štipku soli. V inom nádobe zmiešajte mlieko, roztopené maslo a vajcia. Tieto mokré ingrediencie postupne pridávajte do suchých a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečte v predhriatej rúre na 180°C (356°F) po dobu 45 minút, alebo kým nie je koláč pevne na dotyk.
- Príprava kokosového krému: V malom hrnci zahrejte mlieko so smotanou na šľahanie a cukrom. Pridajte kukuričný škrob a miešajte, kým zmes nezhustne. Odstráňte z tepla a primiešajte kokosové vločky. Nechajte vychladnúť.
- Dokončenie koláča: Na vychladnutý čokoládový korpus rovnomerne rozotrite kokosový krém. Roztopte čokoládu a použite ju na dekoráciu koláča.
- Podávanie: Nechajte koláč chvíľu odpočívať, aby sa chute spojili, a potom podávajte.
Čokoládovo-kokosový veľkonočný koláč – Video recept
Náš čokoládovo-kokosový koláč je perfektný dezert na každú príležitosť. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!
Súvisiace články
Tvarohové mámenie s broskyňami: Super chutný tvarohový koláč pripravený za 15 minút
Jednoduché kysnuté koláče z kyslej smotany podľa receptu zo starej knihy: Sú vynikajúce!
Pečený slaný zemiakový koláč plnený paprikou, špenátom, šunkou a syrom: Ľahký a chutný!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Przepisy są łatwe