Predstavte si to najjemnejšie bravčové mäso, aké ste kedy ochutnali, zaliate lahodnou horčicovou omáčkou s hubami. Táto neodolateľná kombinácia chutí vás zavedie späť do kuchyne vašej babičky, kde sa vždy varili tie najlepšie dobroty. Recept je jednoduchý, no výsledok je priam božský.
Tento recept na bravčové mäso v horčicovej omáčke s hubami je skutočným pokladom. Mäso sa doslova rozplýva na jazyku a jeho chuť je dokonale doplnená jemnou horčicovou omáčkou a aromatickými hubami. Pripravte si túto lahôdku a potešte svojich blízkych nezabudnuteľným kulinárskym zážitkom.
Ingrediencie:
- Bravčová panenka – 800 g
- Soľ – 1 lyžička
- Čierne korenie – 1/2 lyžičky
- Olej – 2 lyžice
- Maslo – 60 g
- Huby – 400 g
- Cibuľa – 1 ks
- Cesnak – 4 strúčiky
- Horčica – 2 polievkové lyžice
- Hladká múka – 1 polievková lyžica
- Koňak – 200 ml
- Voda – 600 ml
- Smotana – 100 ml
- Tymián – 1/2 lyžičky
- Bobkové listy – 2 ks
- Petržlenová vňať
Postup prípravy:
- Príprava mäsa:
- Bravčovú panenku nakrájajte na väčšie kúsky a osolte, okoreňte. Polejte olejom a premiešajte.
- Opekanie mäsa:
- Na rozohriatej panvici opečte mäso z oboch strán po dobu 6 minút na vysokej teplote. Potom mäso vyberte z panvice.
- Príprava húb a cibuľovo-cesnakovej zmesi:
- Do panvice pridajte maslo a nakrájané huby. Opekajte, kým huby nezhnednú, potom ich vyberte z panvice.
- Pridajte do panvice cibuľu a cesnak a opekajte, kým cibuľa nezmäkne.
- Vytvorenie omáčky:
- Do panvice pridajte horčicu a múku, dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Zalejte koňakom a nechajte alkohol vyvariť.
- Dusenie omáčky:
- Po vyvarení alkoholu pridajte vodu, tymián a bobkové listy. Znížte teplotu a nechajte omáčku dusiť 30 minút.
- Pridanie smotany:
- Po 30 minútach pridajte smotanu a nechajte omáčku trochu zhustnúť.
- Dokončenie jedla:
- Vráťte bravčovú panenku do omáčky a duste ešte ďalších 30 minút na nízkej teplote.
- Pridajte orestované šampiňóny a duste ešte 20 minút.
- Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Servírovanie:
- Podávajte bravčovú panenku v horčicovej omáčke s hubami spolu s ryžou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do omáčky pridať lyžicu dijonskej horčice.
- Ak nemáte radi koňak, môžete ho nahradiť bielym vínom.
- Bravčové mäso môžete podávať aj s knedľou alebo zemiakovou kašou.
- Pre vegetariánsku verziu receptu môžete bravčové mäso nahradiť tofu.
Video recept:
Veríme, že si tento recept na najjemnejšie bravčové mäso v horčicovej omáčke s hubami zamilujete rovnako ako my. Je to jedlo, ktoré poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj vaše srdce. Prajeme vám dobrú chuť a veľa radosti z varenia!
Súvisiace články:
Tradičné zapečené bravčové karé: Recept od starej mamy, ktorý musíte vyskúšať
Rýchle rolky z bravčového karé: Delikátny obed, keď nemáte čas variť
Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook