Kefírové bochníky sú nadýchané a lahodné domáce pečivo s tajnou prísadou – tekvicovými semienkami. Vďaka kefíru v ceste získavajú jedinečnú chuť a jemnú textúru, ktorá poteší každého milovníka domáceho pečiva.
Kefírové bochníky predstavujú dokonalú kombináciu tradičného receptu a moderného twistu. Spojenie kefíru, tvarohu a tekvicových semienok vytvára výnimočnú chuť, ktorá prekvapí každého hosťa. Tieto nadýchané bochníky sú také chutné, že ich rodina zje ešte teplé, priamo z taniera.
Ingrediencie:
- 2 vajcia.
- 220 ml kefíru.
- 100 g tvarohu.
- 1 lyžička soli.
- 2 lyžice mletých tekvicových semienok (golica).
- 480 – 500 g hladkej múky (T400).
- 12 g prášku do pečiva.
- Hrsť pražených sezamových semienok.
- Olej na vyprážanie.
Postup prípravy:
- Do misky rozbijeme vajcia, pridáme štipku soli a vymiešame.
- Pridáme kefír a tvaroh, neustále miešame, aby sa suroviny spojili.
- Prisypeme mleté tekvicové semienka, preosiatu múku a prášok do pečiva. Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto posypeme sezamovými semienkami a rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm.
- Pomocou pohára vykrajujeme kolieska.
- Na panvici rozohrejeme olej a vyprážame kolieska z oboch strán do zlatista.
- Hotové kúsky necháme odkvapkať na papierovej utierke a podávame teplé.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Cesto nechajte po vypracovaní 15 minút odpočívať pre lepšiu konzistenciu.
- Tekvicové semienka pred použitím krátko opražte pre intenzívnejšiu chuť.
- Olej udržujte na strednej teplote, aby sa bochníky nepripálili.
- Pre extra chrumkavosť posypte hotové bochníky zmesou sezamu a mletých tekvicových semienok.
- Skladujte v uzatvorenej nádobe, aby zostali dlhšie čerstvé.
Video recept:
Kefírové bochníky s tajnou prísadou tekvicových semienok sú skutočným pokladom domácej kuchyne. Vyskúšajte tento jedinečný recept a presvedčte sa, že aj malá zmena dokáže vyčarovať veľký rozdiel.
Vyskúšajte aj:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Kuchyňa Emily