Search

Medová torta s plnkou z kyslej smotany: Extrémne šťavnatá, nie príliš sladká, dokonale lahodná a pripravená za 30 minút!

Medová torta
Medová torta

Obsah receptu

Úžasná medová torta, ktorá je nielen extrémne šťavnatá, ale tiež dokonale lahodná a vôbec nie príliš sladká. A to všetko za neuveriteľných 30 minút!

Predstavujeme vám jedinečný recept na medovú tortu s plnkou z kyslej smotany. Táto torta je ideálnou voľbou pre každého, kto miluje jemné dezerty bez zbytočného cukru. Jej príprava je navyše tak rýchla a jednoduchá, že ju zvládne naozaj každý. Nechajte sa unášať vlnou dokonalých chutí a vôní, ktoré vás prenesú do sveta sladkých pokušení bez výčitiek. Recept sme našli na youtube LiViera Desserts.

Medová torta s plnkou z kyslej smotany

Ingrediencie

Cesto:

  • 180g medu
  • 160g masla
  • 1½ lyžičky jedlej sódy bikarbóny
  • 4 stredne veľké vajcia
  • ½ lyžičky soli
  • 150g kryštálového cukru
  • 250 g hladkej múky špeciál
  • Forma na pečenie 38 x 35cm

Krém:

  • 800g kyslej smotany s obsahom tuku 30%
  • 150g práškového cukru
  • 10g vanilkového cukru

Postup prípravy

  1. V malom hrnci zohrejte med s maslom a sódu. Pri miernej teplote zohrievajte, pokiaľ sa maslo neroztopí. Neustále miešajte. Po dosiahnutí bodu varu nechajte med tmavnúť ako karamel.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s kryštálovým cukrom do peny.
  3. Do vajíčkovej peny vmiešajte teplú medovú zmes a premiešajte.
  4. Postupne pridajte múku zmiešanú so soľou a pri nízkej rýchlosti mixéra všetko spolu dôkladne premiešajte.
  5. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie s vnútorným rozmerom 38 x 35 cm a pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 180 °C.
  6. Po vychladení stiahnite z medového biskvitu papier na pečenie. Kraje cesta orežte a odložte. Budete ich ešte potrebovať.
  7. Medový plát po šírke a dĺžke prekrojte tak, aby vznikli 4 rovnaké časti.
  8. Odkrojky z medového plátu najemno rozdrvite.
  9. Medzitým zmiešajte kyslú smotanu s práškovým a vanilkovým cukrom. Smotanu šľahajte, kým sa v nej cukor neroztopí.
  10. Upečený medový plát rozkrájajte, každý natrieme krémom a vrstvíme. Kraje aj vrch tiež natrieme krémom.
  11. Poslednú vrstvu natrieme krémom a obložíme omrvinkami z orezaných krajov.
  12. Nechajte tortu v chladničke stuhnúť aspoň 1-2 hodiny.

Video recept

Táto medová torta s plnkou z kyslej smotany podľa pani Vierky je nielen prekvapivo jednoduchá na prípravu, ale svojou neuveriteľne šťavnatou a lahodnou chuťou si získa srdce každého milovníka sladkostí. A to všetko za menej ako 30 minút! Skúste ju pripraviť aj vy a nechajte sa ohromiť tým, ako môže byť niečo tak jednoduché tak neskutočne chutné.

Súvisiace články

NÁDHERNÁ Vianočná Medová torta s kyslou smotanou za 15 minút! Jednoduchý a chutný recept! Budete nadšení!

Fantastická vianočná torta SNEHOVÁ VLOČKA: Jemná a veľmi chutná!

Lahodná torta NAPOLEON z tenučkých plátkov chrumkavého cesta: Je úžasná, lahodná a krémová!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty