Search

Krémová polievka s červenou šošovicou: Polievka, ktorá zahreje telo i dušu!

Krémová polievka s červenou šošovicou
Krémová polievka s červenou šošovicou

Obsah receptu

Táto krémová polievka s červenou šošovicou je dokonalým spojením výživných ingrediencií a bohatých chutí. S jemným pikantným nádychom a krémovou textúrou sa stane obľúbeným pokrmom na chladnejšie večery.

Objavte čaro domácej krémovej šošovicovej polievky. Táto polievka je plná bielkovín, zeleniny a exotických korenín, ktoré spolu dokonale ladia!

Krémová polievka s červenou šošovicou

Ingrediencie:

  • 1 žltá cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 jalapeno
  • 1 červená paprika
  • 2 plechovky pasírovaných paradajok
  • 135 g červenej šošovice
  • 1 plechovka čiernych fazúľ
  • 154 g kukurice
  • 79,33 g kešu krému
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1,65 kg zeleninového vývaru
  • 2 čajové lyžičky čili prášku
  • 2 a ½ čajové lyžičky rasce
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • ½-1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička oregana
  • 1 lyžica šťavy z limetky

Na podávanie:

  • 28 g tortilly, nakrájanej na pásiky
  • 1 avokádo
  • Šťava z 1 limetky
  • 8 g nasekanej koriandrovej vňate

Postup prípravy:

  1. Do veľkého hrnca pridajte jemne nasekanú cibuľu a olivový olej. Smažte cibuľu cca 5 minút.
  2. K cibuli pridajte nasekaný cesnak, červenú papriku a nasekané jalapeno. Pre menej pálivú chuť polievky, odstráňte semená z jalapena.
  3. Smažte cibuľovú zmes cca 3 minúty, potom pridajte kukuricu a smažte ďalšie 2 minúty.
  4. Pridajte všetky zostávajúce ingrediencie okre šťavy z limetky.
  5. Množstvo zeleninového vývaru si môžete prispôsobiť podľa toho, akú hustú polievku chcete mať.
  6. Všetko dobre premiešajte a priveďte k varu. Znížte teplotu, prikryte a nechajte variť cca 20-25 minút za občasného premiešania.
  7. Po približne 20 minútach skontrolujte, či je šošovica úplne uvarená, ak je stále tvrdá, tak varte polievku ešte aspoň 5-10 minút.
  8. Po uvarení šošovice odoberte 2 šálky polievky do mixéra a zmixujte do hladka. Pridajte rozmixovanú zmes naspäť do hrnca a poriadne premiešajte. Na záver pridajte šťavu z limetky, ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
  9. Polievku podávajte s upečenými tortilla pásikmi, nasekanou koriandrovou vňaťou, šťavou z limetky, avokádom a kyslou smotanou.

Tipy:

  • Na prípravu domácich tortilla pásikov nakrájajte tortilly na tenké pásiky, rozložte ich na plech a pečte v predhriatej rúre na 200°C, kým nie sú chrumkavé.
  • Pre menej palivu verziu odstráňte všetky semená z jalapena alebo použite len polovicu.
  • Kešu krém môžete nahradiť kokosovým mliekom.
  • Polievku môžete pripraviť vopred a skladovať v chladničke až 3 dni. Pri servírovaní ju len zohrejte.
  • Ak nemáte mixér, môžete použiť tyčový mixér priamo v hrnci pre dosiahnutie krémovej konzistencie.

    Krémová polievka s červenou šošovicouVideo recept:

    Krémová polievka s červenou šošovicou je nielen chutná, ale aj výživná a jednoduchá na prípravu. Je to ideálny pokrm nie len pre studené dni, ktorý zahreje telo i dušu.

    Súvisiace články:

    Krémová mandľová polievka so šafranom a cesnakovými krutónmi: Tradičný španielsky recept!

    Kuracia polievka s koreňovou zeleninou: Klasický recept mojej babičky!

    Kyseľ s vajcom a slaninou: Jednoduchá kyslá polievka, ktorá sa v našich končinách pripravuje už od stredoveku


    Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Eat With Clarity

    Google Správy: Daj nám ⭐

    Podobné recepty