Jemné kuracie rezne, ktoré sa topia v bohatej a krémovej omáčke, podávané s krémovým zemiakovým pyré. Tento recept je skutočne lákavý a jednoduchý, ideálny ako každodenná večera, ale aj pre špeciálne príležitosti.
Jemné kuracie rezne – Ingrediencie:
- 3 kusy kuracích pŕs
- 60 g masla
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 4 stredné zemiaky
- 1 cibuľa
- rastlinný olej na smaženie
- 1 mrkva
- 3 malé paradajky
- 100 ml vody
- 100 g paradajkovej omáčky
- zmes talianskych bylín
- mletá paprika
- 40 g masla (na pyré)
- 50-70 ml mlieka (na pyré)
- petržlenová vňať
Postup prípravy:
Kuracie prsia si nakrájame pozdĺžne na polovicu a položíme ich na panvicu s rozpusteným maslom. Mäso pečieme do zlatista z oboch strán a dochucujeme soľou a korením.
Medzitým nakrájame zemiaky na kocky a dáme ich variť do hrnca s vodou, kým nie sú mäkké.
Na inej panvici si rozohrejeme olej, kde na kocky nakrájanú cibuľu smažíme 2 minúty. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a pokračujeme v smažení na strednej teplote počas 3 až 5 minút.
Paradajky nastrúhame na jemno a pridáme do panvice. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, vodou, omáčkou, bylinkami a mletou paprikou. Do tejto omáčky vložíme už predtým upravené kuracie rezne a necháme ich dusiť 5 až 7 minút na miernom ohni.
Z uvarených zemiakov precedíme vodu, pridáme maslo, mlieko, soľ a rozmixujeme ich na pyré.
V poslednej fáze pridáme na panvicu s kuracími rezňami nasekanú petržlenovú vňať a mäso ešte chvíľku dusíme.
Tieto výborné rezne podávame s bohatou omáčkou a krémovým zemiakovým pyré. Užite si túto lahodnú večeru!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Máte doma dva zemiaky a kuracie prsia? Tento recept na panvici je z čistého zlata!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell