Jednoduchý recept na kuracie mäso: Kuracie prsia so smotanovo-cesnakovou omáčkou

Jednoduchý recept na kuracie mäso: Kuracie prsia so smotanovo-cesnakovou omáčkou

Tento jednoduchý recept na kuracie prsia so smotanovo-cesnakovou omáčkou je ideálny pre rýchly a chutný obed alebo večeru. Jemné kuracie mäso v kombinácii s bohatou a krémovou omáčkou zaručene poteší vaše chuťové poháriky.

Postup je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Stačí pár základných ingrediencií a trochu času a na stole budete mať lahodné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.

Kuracie prsia so smotanovo-cesnakovou omáčkou

Ingrediencie:

  • 3 kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica oregana
  • Hladká múka (na obalenie)
  • Strúhaný parmezán (na obalenie)
  • 1 čajová lyžička sladkej červenej papriky
  • Pol čajovej lyžičky cesnakového prášku
  • 3 až 4 lyžice oleja na vyprážanie (olivový olej)
  • 30 gramov masla
  • 4 strúčiky cesnaku (nakrájané na drobno)
  • 2 lyžičky horčice
  • 350 až 400 mililitrov kuracieho vývaru (alebo kocka kuracieho vývaru rozpustená vo vode)
  • 150 mililitrov smotany na varenie
  • 30 gramov strúhaného ementálu
  • Petržlenová vňať (na ozdobu)

Postup prípravy:

  1. Príprava kuracieho mäsa:
    • Kuracie prsia rozrežte na polovicu a naklepte ich na hrúbku približne 7 až 8 milimetrov pomocou plochej strany paličky na mäso.
    • Kurča z oboch strán osolíme, okoreníme a posypeme oreganom.
    • V miske zmiešajte múku, strúhaný parmezán, cesnakový prášok a sladkú červenú papriku.
    • Kuracie mäso obalte v pripravenej zmesi.
  2. Smaženie:
    • Na panvici rozohrejte 3 až 4 lyžice oleja na silnom ohni.
    • Smažte kuracie prsia 5 až 6 minút z jednej strany, potom ich otočte a smažte ďalších 5 až 6 minút z druhej strany, kým nie sú zlatisté.
    • Po osmažení mäso vyberte a znížte teplotu na minimum.
  3. Príprava omáčky:
    • Do panvice pridajte 30 gramov masla a nakrájaný cesnak.
    • Smažte cesnak 1 až 2 minúty, potom pridajte tri lyžičky múky a miešajte ďalšie 3 až 4 minúty.
    • Pridajte horčicu a postupne prilievajte kurací vývar (alebo vývar z kocky), aby sa vytvorila omáčka.
    • Pridajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
    • Nakoniec pridajte strúhaný ementál a parmezán, nechajte omáčku krátko prevrieť a potom pridajte osmažené kuracie mäso.
  4. Záverečná úprava:
    • Kuracie mäso varte v omáčke ďalších 5 minút, aby sa chute prepojili.
    • Pred podávaním posypte jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Experimentujte s bylinkami: Pridajte do omáčky čerstvé bylinky ako tymian alebo rozmarín pre ešte intenzívnejšiu chuť.
  • Podávajte s rôznymi prílohami: Kuracie prsia so smotanovo-cesnakovou omáčkou sa skvele hodia k ryži, cestovinám, zemiakovej kaši alebo k čerstvému chrumkavému pečivu.
  • Nebojte sa experimentovať: Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte do omáčky štipku chilli alebo kajenského korenia.

Kuracie prsia so smotanovo-cesnakovou omáčkou – Video recept:

Kuracie prsia so smotanovo-cesnakovou omáčkou sú jednoduchým a zároveň elegantným jedlom, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek dostanete chuť na niečo výnimočné. S naším receptom a tipmi bude vaše jedlo vždy dokonalé.

Súvisiace články:

Šťavnaté kuracie prsia s lahodnou smotanovou omáčkou: Obed, ktorý by sme jedli každý deň!

Ak máte doma kuracie prsia, tak vyskúšajte tieto perfektné kuracie karbonátky: Pripravujem ich doma skoro každý týždeň!

Fantastické kuracie prsia, ktoré sa rozplývajú v ústach! Vďaka tejto pridanej ingrediencii sú krásne jemné a šťavnaté!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa


Súvisiace príspevky

Šťavnatý slivkový koláč s láskou: Jednoduchý na prípravu, krásny a chutný!

Šťavnatý slivkový koláč s láskou: Jednoduchý na prípravu, krásny a chutný!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šťavnatý slivkový koláč je ideálnou voľbou na každú príležitosť. Jednoduchý na prípravu, plný lahodných čerstvých sliviek a voňavý po vanilke. Tento koláč vás očarí nielen svojou chuťou, ale aj krásnym vzhľadom. Pripravte si ho ešte dnes s láskou! Tento šťavnatý slivkový koláč […]

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami sú jednoduché na prípravu, no chuťovo prekvapia každého. Tento lahodný bezmäsitý recept je ideálny na obed či večeru a osloví všetkých, ktorí milujú spojenie húb, smotany a paradajok. Rýchly a chutný recept, ktorý si môžete prispôsobiť […]

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou sú ideálnym jedlom na rýchly a chutný obed. Tento recept, inšpirovaný manželovou kuchyňou, kombinuje lahodné chute jemného kuracieho mäsa, aromatickej zeleniny a šťavnatej ryže. Je to jednoduché a výživné jedlo, ktoré poteší každého. Hľadáte rýchly […]

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kurací Stroganov je lahodné jedlo, ktoré sa u nás doma stalo obľúbeným vďaka mame. Jeho jemná a krémová chuť v kombinácii s kuracími prsiami, hubami a kyslou smotanou je dokonalým nápadom na rýchly a chutný obed či večeru. Tento recept na Kurací […]

Perfektný guláš z hovädzieho pliecka: Mäsko je neskutočne mäkké a rozpadá sa na jazyku

Perfektný guláš z hovädzieho pliecka: Mäsko je neskutočne mäkké a rozpadá sa na jazyku

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Guláš z hovädzieho pliecka je tradičné slovenské jedlo, ktoré poteší každého milovníka mäsa. S bohatou chuťou, jemným mäsom, a hustou omáčkou je tento guláš ideálnym jedlom na rodinný obed či večeru. Tento recept na hovädzí guláš vás naučí, ako pripraviť mäso, ktoré […]

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pivné bravčové rezne sú výnimočne jemné a šťavnaté jedlo, ktoré vás prekvapí svojou bohatou chuťou. Pridané pivo dodáva mäsu osobitý nádych a jedlo je tak ešte delikátnejšie ako klasické rezne. Chcete pripraviť bravčové rezne trochu inak? Skúste tento pivný recept, ktorý zaručene […]


Google Správy: Daj nám ⭐