Search

Jednoduchá vyprážaná cuketa v syrovom cestíčku – taká dobrá, že ju robím namiesto rezňov!

vyprážaná cuketa v syrovom cestíčku
Vyprážaná cuketa v syrovom cestíčku

Obsah receptu

Hľadáte rýchly a chutný recept na obed alebo večeru? Vyskúšajte túto jednoduchú vyprážanú cuketu v syrovom cestíčku, ktorá je taká dobrá, že ju budete robiť namiesto rezňov! Cuketa je obalená v chrumkavom syrovom cestíčku a vyprážaná dozlatista. Tento recept je ideálny pre každého, kto má rád jednoduché a chutné jedlá.

Tento recept na vyprážanú cuketu je skvelý spôsob, ako využiť sezónnu zeleninu. Cuketa je prirodzene nízko kalorická a bohatá na vitamíny a minerály. V kombinácii so syrom a strúhankou vytvoríte chutné a sýte jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.

Ingrediencie

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas smaženia: 10 minút
  • Obtiažnosť: ⭐ (ľahká)
  • Počet porcií: 4
  • 2 stredne veľké cukety
  • 2 veľké alebo 3 stredné vajcia
  • 40 g parmezánu
  • čerstvý petržlen (1 menší zväzok)
  • 1/2 lyžičky sladkej červenej papriky
  • 80 g strúhanky
  • 40 g hladkej múky
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup prípravy

  1. Cukety dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky (približne 0,5 cm hrubé).
  2. Plátky cukety položte na tanier, jemne osoľte z oboch strán a nechajte chvíľu odstáť, aby pustili prebytočnú vodu.
  3. Medzitým si pripravte vajíčkovú zmes: do misky rozbite vajcia, pridajte nastrúhaný parmezán, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, sladkú červenú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  4. Vajíčkovú zmes dôkladne rozšľahajte vidličkou alebo metličkou.
  5. V inej miske zmiešajte strúhanku s hladkou múkou.
  6. Plátky cukety osušte papierovou utierkou, aby sa dobre obalili.
  7. Každý plátok cukety najprv obaľte v zmesi strúhanky a múky.
  8. Potom plátok namočte do vajíčkovej zmesi tak, aby bol dobre obalený zo všetkých strán.
  9. Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja (mal by siahať približne do polovice výšky plátkov cukety).
  10. Obalené plátky cukety vyprážajte na strednom ohni z oboch strán dozlatista, približne 2-3 minúty z každej strany.
  11. Vyprážanú cuketu vyberajte na tanier s papierovou utierkou, ktorá absorbuje prebytočný tuk.
  12. Podávajte teplé ako hlavné jedlo alebo prílohu.

Tipy

  1. Vždy robím testovaciu vzorku – jeden plátok vyprážam ako prvý, aby som skontrolovala, či je olej správne rozohriaty. Ak sa olej príliš dymí alebo plátok rýchlo stmavne, znížim teplotu.
  2. U nás doma podávame vyprážanú cuketu s jogurtovým dipom – stačí zmiešať biely jogurt s prelisovaným cesnakom, soľou a nasekanými bylinkami.
  3. Ak chcete, aby bola cuketa ešte chrumkavejšia, môžete do strúhankovej zmesi pridať trochu kukuričnej múky.
  4. Vyprážaná cuketa chutí najlepšie čerstvá a teplá, ale ak vám zostane, môžete ju zohriať v rúre a bude opäť chrumkavá.

Video recept:

Vyprážaná cuketa v syrovom cestíčku je jednoduchý a chutný recept, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek. Je to skvelá alternatíva k tradičným rezňom a určite si ju obľúbite.

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od KAZAN

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty