Hľadáte rýchly a chutný recept na obed alebo večeru? Vyskúšajte túto jednoduchú vyprážanú cuketu v syrovom cestíčku, ktorá je taká dobrá, že ju budete robiť namiesto rezňov! Cuketa je obalená v chrumkavom syrovom cestíčku a vyprážaná dozlatista. Tento recept je ideálny pre každého, kto má rád jednoduché a chutné jedlá.
Tento recept na vyprážanú cuketu je skvelý spôsob, ako využiť sezónnu zeleninu. Cuketa je prirodzene nízko kalorická a bohatá na vitamíny a minerály. V kombinácii so syrom a strúhankou vytvoríte chutné a sýte jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.
Ingrediencie
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas smaženia: 10 minút
- Obtiažnosť: ⭐ (ľahká)
- Počet porcií: 4
- 2 stredne veľké cukety
- 2 veľké alebo 3 stredné vajcia
- 40 g parmezánu
- čerstvý petržlen (1 menší zväzok)
- 1/2 lyžičky sladkej červenej papriky
- 80 g strúhanky
- 40 g hladkej múky
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
- Cukety dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky (približne 0,5 cm hrubé).
- Plátky cukety položte na tanier, jemne osoľte z oboch strán a nechajte chvíľu odstáť, aby pustili prebytočnú vodu.
- Medzitým si pripravte vajíčkovú zmes: do misky rozbite vajcia, pridajte nastrúhaný parmezán, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, sladkú červenú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Vajíčkovú zmes dôkladne rozšľahajte vidličkou alebo metličkou.
- V inej miske zmiešajte strúhanku s hladkou múkou.
- Plátky cukety osušte papierovou utierkou, aby sa dobre obalili.
- Každý plátok cukety najprv obaľte v zmesi strúhanky a múky.
- Potom plátok namočte do vajíčkovej zmesi tak, aby bol dobre obalený zo všetkých strán.
- Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja (mal by siahať približne do polovice výšky plátkov cukety).
- Obalené plátky cukety vyprážajte na strednom ohni z oboch strán dozlatista, približne 2-3 minúty z každej strany.
- Vyprážanú cuketu vyberajte na tanier s papierovou utierkou, ktorá absorbuje prebytočný tuk.
- Podávajte teplé ako hlavné jedlo alebo prílohu.
Tipy
- Vždy robím testovaciu vzorku – jeden plátok vyprážam ako prvý, aby som skontrolovala, či je olej správne rozohriaty. Ak sa olej príliš dymí alebo plátok rýchlo stmavne, znížim teplotu.
- U nás doma podávame vyprážanú cuketu s jogurtovým dipom – stačí zmiešať biely jogurt s prelisovaným cesnakom, soľou a nasekanými bylinkami.
- Ak chcete, aby bola cuketa ešte chrumkavejšia, môžete do strúhankovej zmesi pridať trochu kukuričnej múky.
- Vyprážaná cuketa chutí najlepšie čerstvá a teplá, ale ak vám zostane, môžete ju zohriať v rúre a bude opäť chrumkavá.
Video recept:
Vyprážaná cuketa v syrovom cestíčku je jednoduchý a chutný recept, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek. Je to skvelá alternatíva k tradičným rezňom a určite si ju obľúbite.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od KAZAN